Bellen


Goedkoop bellen 

er zijn veel manieren om goedkoop te bellen tegenwoordig, er zijn abonnementen met telefoon, sim-only, met een iPad en zelfs met ‘gratis’ andere cadeaus. Voor deze toevoegingen geldt bijna altijd dat u deze dubbel en dwars terugbetaald aan de mobiele telefoon provider. Meestal bent u het goedkoopst uit met een sim-only abonnement en een losse telefoon. Als u echt de kosten wilt drukken kunt u voor een goedkoop prepaid toestel terecht op in onze prepaid telefoon.

Voor het abonnement zelf is het zeker geen one size, fits all. Afhankelijk van uw belgedrag, locatie en wensen wat betreft klantenservice en mogelijkheden in het buitenland, maar ook bijvoorbeeld het gebruik van mobiel internet, is er een scala aan mogelijkheden. En dit verandert dan ook nog eens heel snel. Het abonnement wat het ene moment het beste voor u is, kan een paar maanden later al weer door een ander voorbij gestreefd worden. Het loont dus de moeite om ieder jaar even rond te kijken wat op dat moment het beste aansluit bij jou wensen op het gebied van prepaid telefoon.

Tot vijftien jaar geleden was de mobiele telefoon voorbehouden aan zakenmannen, doktoren en andere mensen die altijd bereikbaar moesten zijn. Tegenwoordig lijkt het wel alsof iedereen bij geboorte een mobieltje krijgt. Er is dan ook een hoop veranderd in communicatie en bereikbaarheid. En, net als bij veel andere onderwerpen die we hier op goedkoop.nl behandelen, geldt ook voor bellen dat dit niet altijd voor 1 prijs kan. Afhankelijk van je abonnement betaal je tussen de 1 en de 50 cent per minuut, voor precies hetzelfde gesprek!  Goedkoop bellen, mobiel of vast, dat wil iedereen wel. Toch is het niet altijd even gemakkelijk om het goedkoopste abonnement te vinden, en hoe zit het met bereik, klantenservice en bellen in het buitenland?

Bellen in het buitenland

Goedkoop bellen in het buitenland

Als u ook in het buitenland wilt bellen, is het helemaal opletten geblazen. Er zijn behoorlijk wat horrorverhalen over mensen die op vakantie gingen en er bij thuiskomst achter komen dat ze een fikse rekening bij de telecomaanbieder open hebben staan. Er komt wel steeds meer Europese regelgeving, om zulke excessen te voorkomen.

Al met al is het dus belangrijk om goed onderzoek te doen voordat u een abonnement kiest. U kunt tegenwoordig bij iedere provider uw huidige telefoonnummer meenemen, dus dat mag switchen naar de goedkoopste aanbieder ook niet meer in de weg staan.

Prepaid

U kunt natuurlijk ook bellen zonder abonnement. Zeker als u in het buitenland bent voor langere tijd, is het vaak goedkoper om een lokale prepaid telefoon te kopen. Maar ook in Nederland kan prepaid een slimme oplossing zijn. U kunt namelijk op die manier geen geld uitgeven wat u niet hebt. Goedkope prepaid simkaarten kunt u bijna overal kopen. Ze liggen bijvoorbeeld bij de kassa van de meeste Albert Heijns. Vaak liggen de prijzen per minuut voor zulke prepaid telefoon wel wat hoger, dus het is vooral handig om bereikbaar te zijn.

Goedkoop mobiel internet

Dan is er nog mobiel internet. Een paar jaar geleden dacht niemand dat ooit nodig te hebben, maar tegenwoordig is het niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Bent up op zoek naar de dichtstbijzijnde supermarkt? Even naar google maps en het is voor elkaar. Snel uw e-mail checken in de trein? Ook dat kan. Om nog maar niet te spreken van de mogelijkheden die augmented reality in de komende paar jaar gaat brengen (denk hierbij aan google glass en soortgelijke projecten). Mobiel internet wordt dus steeds belangrijker. Vaak koopt u een pakket met een aantal megabytes aan transferlimiet, of betaalt u per MB.

De prijzen voor mobiel internet worden steeds lager. Toch is het zinnig om goed op te letten, zeker als u veel van deze mogelijkheid gebruik maakt. Over het algemeen kunt u een overzicht van uw verbruik op de site van uw aanbieder zien.

Er is dus een hoop om rekening mee te houden. Er zijn sites die alles netjes voor u op een rijtje zetten en u doet er zeker goed aan om eens goed rond te snuffelen!

Neem gerust contact met ons op, klik op onderstaande foto om naar de contactpagina te gaan.

goedkope BlackBerry A10