Goedkoop bier


goedkoopbierGoedkoop bier

Goedkoop BIER, wie wil dat nu niet. Het blonde gerstenat dat zo lekker door de keel giet, liefst in grote hoeveelheden. Goedkoop bier zijn we in Nederland dol op, echt iedereen wil goedkoop bier. Natuurlijk moeten we de term goedkoop bier niet verwarren met schraal bier, we willen kwaliteitsbier maar wel goedkoop. Klik op de aanbevolen links bovenaan de pagina om een keuze te maken in goede maar goedkope bier soorten van onze aanbevolen leveranciers.

Nederland en bier

Nederland heeft een eeuwenlange biertraditie, we doen eigenlijk al bijna even lang aan bier drinken als een dijken bouwen in “den laghen landen”. Het drinken van bier hebben we van onze voorouders geleerd, grote hoeveelheden bier zijn er de afgelopen eeuwen door de kelen van onze voorouders gegoten en men is niet van plan daar snel mee te stoppen. In de middeleeuwen al brouwde men het bier thuis in de keuken, terwijl de man het land bewerkte brouwde zijn vrouw een stevige pot bier. Om in hun levensonderhoud te voorzien, brouwen en verkochten ook monniken en nonnen bier. De monniken verkochten het bier op de kloosters en waren zodoende eigenlijk de eerste slijterijen Nederland. De Nederlander in de middeleeuwen is van nature een dorstig type door het ontbreken van veilige, gezonde alternatieven wordt er veel bier gedronken. Gemiddeld drinken we met zijn allen 6 liter bier per week. Bier uit de middeleeuwen bevatte wel minder alcohol dan nu en ook meer kruiden dan in het moderne pils.

Internationaal bier

Omdat men prima verdiende aan de verkoop van goedkoop bier begonnen de mensen zich te specialiseren en werd er op steeds grotere schaal bier gebrouwen. Het beroep bierbrouwer was geboren, en als paddenstoelen verrezen de bierbrouwerijen uit de grond. In deze tijd word het gruit in het bier vervangen door hop wat de smaak en houdbaarheid ten goede komt. Door deze verbeterde houdbaarheid wordt het nu ook mogelijk om bier – zonder aan kwaliteit in te dimmen – buiten de landsgrenzen te verkopen.

Bier wordt Pils

Dankzij de moderne technieken is het mogelijk om te pasteuriseren, omdat ook de koeltechnieken zijn intrede doen in de geïndustrialiseerde tijd eind 1800 is het mogelijk om bier bij lage temperaturen te vergisten. Dit zorgt er voor dat er een nieuw soort bier op de markt komt en dat goedkope biertje kennen we nog steeds onder de naam pilsje. Als we in deze tijd een biertje bestellen noemen we dat zonder nadenken een pilsje, maar eigenlijk is dat een aparte soort bier. Om een lekker goedkoop biertje te bestellen! klik dan op een van de bovenstaande aanbevolen links. Proost