Reizen


Vliegwinkel.nl topbestemmingen

 

Goedkoop reizen

Goedkoop reizen, dat wil iedereen wel. Toch is het niet altijd even gemakkelijk om de goedkoopste weg van a naar b te vinden. Er zijn verschillende vervoersmiddelen. Verschillende prijzen voor manieren van reizen, en ook is het niet altijd zo dat aanbieders voor dezelfde reis, dezelfde prijs berekenen.

Al met al een hoop om over na te denken dus. Het kan letterlijk zo zijn dat iemand die naast u zit in het vliegtuig veel minder betaald heeft voor dezelfde reis met dezelfde service en bijna dezelfde plek in het vliegtuig. Het loont dus de moeite om even rond te snuffelen! Dit kunt u bijvoorbeeld doen bij de aangeraden links bovenaan deze pagina!

 

Goedkope vliegreizen
Goedkope vliegreizen
  Goedkope treinreizen
Goedkope treinreizen
  Goedkope autoreizen
Goedkope autoreizen
  Goedkope bootreizen
Goedkope bootreizen
 
 
Goedkope fietsreizen
Goedkope fietsreizen
  Goedkoop o.v.
Goedkoop openbaar vervoer
  Goedkope busreizen
Goedkope busreizen
 

 

Goedkoop reizen met het vliegtuig

Er zijn ontzettend veel luchtvaartmaatschappijen en misschien nog wel meer verzamelsites waarbij prijzen van de luchtvaartmaatschappijen worden vergeleken. Over het algemeen krijgt u meestal een goed overzicht van deze verzamelsites. Het is wel vaak verstandig om een lokale verzamelsite te vinden om uw vluchten te boeken, de Nederlandse zijn niet altijd even goed in het bepalen van de

goedkoopste oplossing als u in bv.  Amerika van a naar b wilt vliegen dus kijk goed om goedkoop te reizen. Verwijder uw cookies voordat u gaat boeken. Luchtvaartmaatschappijen maken slim gebruik van het feit dat mensen vaak een paar keer op een vlucht zoeken voordat ze echt gaan boeken. Ze maken de vlucht iedere keer een paar euro duurder. Als u uw cookies verwijderd, weet de site niet dat u al eerder gezocht hebt. Zo krijgt u weer de orginele prijs en kunt u goedkoop reizen. Een enkeltje is vaak duurder dan een retourtje! Als u een enkeltje nodig heeft, kijk dan ook even wat een retourtje kost. Gek genoeg zijn die vaak goedkoper. Het staat u natuurlijk vrij om alleen de heenreis te gebruiken. (LET OP: Bij de meeste vliegtuigmaatschappijen is het niet mogelijk om alleen de terugreis te gebruiken!) Kijk nadat u een reis gevonden heeft op een verzamelsite, ook nog even op de site van de luchtvaartmaatschappij zelf. Vaak kan die uw reis weer een paar euro’s tot een paar tientjes goedkoper leveren. Ongeveer een maand tot 2 weken van tevoren zijn de prijzen vaak het hoogst. Lastminute kan goedkoop zijn, ver van tevoren boeken ook. Meestal zijn er een bepaald aantal stoelen voor een goedkope prijs en die worden het eerst verkocht. Deze stoelen zijn precies hetzelfde als de rest van de stoelen overigens.

Goedkoop reizen met de trein

Goedkope treinreizen

De trein is al 100 jaar een van de beste manieren om goedkoop te reizen. Als u er de tijd voor wilt nemen zijn er zelfs prachtige treinreizen te boeken (denk aan de Orient Express). Maar ook als u snel en goedkoop op de plek van bestemming aan wilt komen, is de trein een erg goede optie. Vanuit Amsterdam kunt u razendsnel (en een stuk comfortabeler dan in de auto of het vliegtuig) in bijna alle Europese hoofdsteden komen. Ook andere opstappunten in Nederland zijn geen probleem.

Het aanbod van goedkope treinreizen is een stuk gecentraliseerder dan dat van vliegreizen. De meeste informatie kunt u vinden op nshighspeed.nl

Goedkoop reizen met de auto

Dan is er natuurlijk nog de auto. Bij Nederlanders is de auto voor langere reizen vooral favoriet bij vakantie’s waarbij veel meegenomen moet worden. Denk hierbij aan wintersport- en kampeervakanties. Om de kosten te drukken kunt u een aantal truuks gebruiken:

1. Tank goedkoop! Langs de snelweg is benzine meestal flink duurder dan in een dorpje. Vaak is het maar 1 of 2 kilometer om om een goedkope pomp te bereiken. Dit is het bijna in alle gevallen waard.

2. In het verlengde van 1: Begin met een volle tank. Zodat u niet na 20 kilometer op de snelweg al moet tanken.

3. Ook airco en imperiaals gebruiken benzine! Een airco tot wel 5%. Een imperiaal tot wel 30%. Wilt u bijvoorbeeld 2 fietsen op uw dak mee nemen naar Zuid-Frankrijk? Dan is het bijna altijd voordeliger om daar fietsen te huren.

4. In het buitenland heeft u vaak vignetten nodig om op de snel- of tolwegen te mogen rijden. Doe hier thuis op internet onderzoek naar, vaak is het Goedkoop reizen om deze thuis alvast via de computer aan te schaffen.

Een fijne reis!

P.S. Tip voor een heerlijk overzicht van goedkope stedentrips