Danique
Vrije Tijd / Uitstapjes Leestijd: 4 minuten
Weet je nog niet wat je gaat doen met Koningsdag? In dit artikel kun je inspiratie opdoen om een onvergetelijke dag te hebben! Lees het artikel

Zo vier je Koningsdag als een koning!

Leestijd: 4 minuten

Op 27 april aanstaande is het weer zover: Koningsdag! Ter ere van de 50ste verjaardag van onze koning Willem Alexander zal het hele land in rep en roer zijn om deze aangelegenheid te vieren. Wat moet je doen en waar moet je zijn om deze dag onvergetelijk te maken? Lees hieronder meer.

Hoera! De koning komt naar Tilburg 

Koning Willem-Alexander zwaait

Onze koning en koningin zullen op Koningsdag te vinden zijn in het hart van Brabant: Tilburg! De route die de koninklijke familie af zal leggen zal starten vanaf het Centraal Station. Wil je de koning dus in levenden lijve graag feliciteren; grijp je kans! Zij zullen hier een route afleggen en in de tussentijd wordt het publiek begroet. Met een beetje geluk word je zelfs aangesproken. Vele koren zijn al maanden aan het oefenen om de familie al zingend welkom te heten en basisschoolleerlingen hebben ervoor gezorgd dat de route mooi beschilderd is. De dag zal eindigen op het Piusplein, waar verschillende bekende Tilburgers er een groot feest van maken onder aanvoering van niemand minder dan… Guus Meeuwis! Het belooft een groot feest te worden en iedereen is in opperbeste stemming; waar wacht je dus op?

Feest in heel Nederland

Is Tilburg toch even net te ver voor jou? Geen zorgen! Door het hele land heen zijn er activiteiten gepland die jou een leuke dag zullen bezorgen. Koningsnacht staat vaak al in het teken van lekker feesten, maar ook op Koningsdag zelf kan de feestvierder zijn hart ophalen. Zo staan er door het hele land vele festivals op het programma. Oranjebloesem, 538Koningsdag, Kingsland en Kingshouse Festival zijn slechts een greep uit alle festivals die op Koningsdag gevierd worden. Het ultieme Koningsdag-gevoel ervaren? Huur een sloep, verzamel een leuke groep vrienden, zorg voor lekker eten en drinken en vaar door de grachten van Amsterdam! Als het bootleven jou niet bevalt, is het ook hartstikke leuk om een plekje te zoeken langs de grachten en naar het feestgedruis te kijken. Je kijkt je ogen uit en zult versteld staan van wat er allemaal langs komt varen.

Naast alle festivals zullen ook bands, fanfares en muziekorkesten alles uit de kast halen om het publiek te vermaken. Alles mag en kan deze dag en iedereen wordt op zijn wenken bediend qua diversiteit en smaak. En het beste van alles: in alle uithoeken van Nederland worden deze festiviteiten georganiseerd. Je hoeft dus echt niet het halve land door om lekker feest te vieren. Ga op de bonnefooi eens ergens naartoe en vier feest!

Meuk is leuk!

Mensen vieren Koningsdag in oranje aan het water

Is het hele feestgebeuren niet voor jou weggelegd, maar wil je toch gezellig tussen de mensen zijn tijdens Koningsdag: bezoek een vrijmarkt! De enige dag in het jaar dat je geen vergunning nodig hebt om op straat te verkopen, is op Koningsdag. Hierom zijn er in de grote steden, maar ook in de kleinere dorpen, overal vrijmarkten opgezet. Een vrijmarkt is de uitgelezen kans om leuke tweedehands spulletjes op de kop te tikken voor een fijn prijsje of juist om een eigen handeltje te starten. Ook voor de kleintjes is een vrijmarkt leuk; vaak kan er geschminkt worden en worden er gezamenlijke spelletjes gespeeld.  

Je komt er niet onderuit je kleding en accessoires aan te passen aan deze dag: alles hoort oranje of rood-wit-blauw! Kruidvat heeft hierbij aan iedereen gedacht; kleding voor jong en oud en daarbij leuke accessoires en make-up om je outfit compleet te maken. Bekijk de laatste folder online bij Kruidvat voor inspiratie en prijzen. Ook bij Asos kan je 15% Koningsdag korting scoren met een Asos promo code!

Of toch even wat anders

Geen zin in een oranjegekleurde mensenmassa? Ontwijk de grote feesten en geniet van een dagje uit op Koningsdag. Zoek het strand op of juist een dagje complete rust in een ontspannende wellness; het kan allemaal! Met een beetje geluk kun je hier toch rustig op het terras van een drankje genieten. Vind je het toch leuk om wel iets van Koningsdag mee te maken? Pretparken als de Efteling vieren ook Koningsdag mee; gehele parken worden deze dag oranje verlicht. Twee vliegen in één klap, toch? Houd er wel rekening mee dat het grootste deel van Nederland vrij is en de drukte in pretparken hierdoor kan oplopen.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Ben jij er al uit wat jouw plannen zijn voor Koningsdag?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel