Energie vergelijken

Bij een verhuizing zoeken we wel even naar goedkope energie, maar daarna houdt het voor velen onder ons op. We betalen keurig de maandelijkse factuur, zonder te weten of we nog steeds de goedkoopste energieleverancier hebben.

Hoog tijd om er een jaarlijkse gewoonte van te maken om de energiefactuur onder de loep te nemen. Het bespaart je al snel enkele tientjes, mooi meegenomen toch?! Energieprijzen vergelijken hoeft trouwens echt geen helse klus te zijn. In enkele muisklikken bezorgt onze energievergelijker je een overzicht met de beste keuzes van het moment.

Hoe werkt de energievergelijker?

Energieleveranciers vergelijken is een eitje met onze energievergelijker. In amper drie stappen vergelijk je de huidige energieprijzen:

1. Vul je postcode en huisnummer in.

De kosten voor een energiecontract hangen af van de regionale netbeheerder en de gasregio. Daarom is het noodzakelijk om je postcode en huisnummer even in te vullen.

2. Geef aan wat je huidige energieverbruik is. 

Geen nood als je het precieze verbruik niet kent. Het aantal personen in je gezin is een prima indicator, waarmee de vergelijker op zoek kan naar het meest passende resultaat.

3. Gebruik de filters.

Wil je alleen groene stroom? Naar wat voor contract ben je op zoek? Heb je een voorkeur voor een specifieke leverancier? Je stelt je voorkeuren in bij de filters, de vergelijker houdt rekening met je wensen.

Zo, dat was makkelijk, niet? Verder heb je nog de mogelijkheid om de tarieven per maand of per jaar te zien.

Als het goed is, krijg je nu een overzicht van wat de verschillende leveranciers je te bieden hebben. Wil je verder verfijnen en slechts enkele aanbieders vergelijken, vink dan even ‘vergelijken’ aan voor een handig overzicht.

Overstappen energieleverancier

Gas en stroom vergelijken is één ding, maar dan moet je natuurlijk ook nog overstappen om daadwerkelijk te besparen.

Ook hier alleen maar goed nieuws. Doorgaans hoef je je huidige contract niet zelf op te zeggen. Je nieuwe leverancier zorgt hier graag voor. Dat garandeert ook een naadloze overgang, waarbij je geen risico loopt om zonder energie te zitten.

Let wel op, bij een verhuizing komt er net iets meer bij kijken. Verander je van energieleverancier, dan moet je het contract op je oude adres wel zelf opzeggen.

Succes!