Richard
Elektronica / Computer Leestijd: 3 minuten
Thuiswerken is natuurlijk hartstikke populair tegenwoordig. Uiteraard is het niet voor iedereen een keuze, maar wordt het min of meer toch van je gevraagd. Het is dan wel belangrijk om je werkplek bijvoorbeeld goed in te richten. We zetten het even voor je op een rijtje. Lees het artikel

Deze goedkope items heb je nodig als je thuiswerkt

Leestijd: 3 minuten

Op je werk heb je waarschijnlijk een bureau en bureaustoel die op jouw lengte zijn afgesteld. Dit is belangrijk om klachten te voorkomen. Daarom is het verstandig om dezelfde producten thuis te hebben, want klachten heb je zo, er vanaf komen duurt wel wat langer. Daarnaast is het belangrijk om ook andere spullen die je dagelijks gebruikt thuis neer te zetten.

De juiste werkplek

Als je veel thuis moet werken, moet daar ook een plek voor ingericht worden. Met een laptop aan de keukentafel werkt namelijk niet. Ten eerste is een keukentafel natuurlijk geen bureau, dus niet geschikt om lange dagen aan te werken. Ten tweede moet je jouw werkplek kunnen afsluiten aan het eind van de dag. Het is dus niet de bedoeling om je woon- en werkplek in elkaar over te laten lopen. Vraag aan je baas of er budget voor is om je werkplek in te laten richten. Als je klachten krijgt, zul je waarschijnlijk een periode niet kunnen werken, wat voor je baas ook niet positief is. Een budget voor een werkplek zal daarom vast en zeker worden gegeven. Dat werkt natuurlijk in jouw voordeel, want jij hoeft alleen je werkplek wat leuker aan te kleden, waardoor je goedkoper uit bent.

Het juiste besturingssysteem

Als je vanuit huis werkt, beschik je uiteraard over een laptop. Deze moet natuurlijk een besturingssysteem hebben, want anders kun je er niet zoveel mee. Windows is bijvoorbeeld altijd al een goed systeem geweest. Na Windows 10 is er nu de opvolger Windows 11. Net zoals vele voorgaande Windows versies heeft deze ook weer meerdere edities. Zo heb je onder andere de ‘Home’, ‘Enterprise’ en ‘Education’ editie. Er sluit er altijd wel een aan op jouw wensen en behoeften.

De juiste programma’s

Je zult ongetwijfeld met bepaalde programma’s moeten werken vanuit jullie bedrijf. Het is dan wel zo handig als je ook bij die programma’s kunt vanuit huis. Anders kun je natuurlijk je werk ook niet op de juiste manier of volledig uitvoeren. Naast de programma’s die je standaard gebruikt, is het office 2021 pakket ook heel handig om te hebben. Misschien had je vroeger die programma’s niet zo nodig, maar dat kan met thuiswerken wel anders zijn. Wellicht hadden jullie vroeger amper vergaderingen, maar nu met het werken vanuit huis, zijn vergaderingen ook gewoon nodig. Via Microsoft Word kun je dan eenvoudig aantekeningen maken. Dat scheelt weer papier! Je hebt namelijk toch een laptop, dus waarom zou je nog geld besteden aan papier als het ook op deze goedkope manier kan.

Een (digitale) agenda

Een agenda is zo belangrijk. Het leven kan namelijk enorm hectisch zijn. Daarom is het verstandig om je afspraken, deadlines en andere taken netjes op te schrijven. Zo vergeet je nooit meer iets, wat ook veel fijner werkt. Als je een laptop hebt, heb je natuurlijk ook een digitale agenda. Hier kun je makkelijk al je taken en afspraken aan toevoegen. Meestal is deze tool ook gekoppeld aan je outlook account, als je die vanuit het bedrijf hebt. Je krijgt dan vanzelf een melding als je een afspraak hebt of wanneer een taak klaar moet zijn. Dat werkt wel zo prettig.

Tijd voor ontspanning

Na een lange werkdag wil je natuurlijk het liefst je laptop lekker achterlaten op je werkplek. Groot gelijk heb je! Dat moet je natuurlijk ook gewoon lekker doen. Maar, je kunt de laptop ook gebruiken voor een beetje ontspanning na zo’n lange tijd inspannen. Denk bijvoorbeeld aan een online spel spelen, online shoppen of door social media scrollen. Wat jouw vorm van ontspanning is, bepaal je uiteraard helemaal zelf. Wellicht wandel je liever een grote ronde, dan weer achter de laptop te kruipen.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel