Claudia
Elektronica / Computer Leestijd: 3 minuten
Heb je besloten om een nieuwe laptop te kopen? Begin dan met het maken van een wensenlijstje. Waar ga je de laptop voor gebruiken? Wat zijn je eisen en verwachtingen? En niet onbelangrijk: wat is je budget? Een laptop is een prijzige aankoop en er is een groot assortiment van diverse merken en mogelijkheden om uit te kiezen. De hamvraag is: waar vind je goede kwaliteit voor een lage prijs? Met de volgende tips helpen wij je om een goede deal te scoren voor de laptop die voldoet aan jouw wensen. Lees het artikel

Een goede laptop voor een mooie prijs: 5 tips!

Leestijd: 3 minuten

Ga voor een 2-in-1 laptop

Kun je niet kiezen tussen een laptop of tablet? Met een 2-in-1 laptop switch je gemakkelijk van laptop naar tablet door het toetsenbord op te klappen en gebruik te maken van het beeldscherm met touchscreen. Deze modellen zijn licht en daarom makkelijk mee te nemen; naar een meeting of in je handbagage op vakantie. Naast het gebruiksgemak zijn deze modellen voordeliger dan een ‘normale’ laptop, dus koop je twee devices voor de prijs van één. Houd er wel rekening mee dat de processing power en opslagruimte lager zijn dan die van een ‘normale’ laptop, wat een 2-in-1 laptop minder geschikt maakt voor hoog belastende taken en zware bestanden.

Kies een instapmodel of Chromebook

Voor laptops tot 400 euro kies je voor een Windows instapmodel of Google Chromebook. Deze laptops zijn over het algemeen zeer compact (meestal 11 inch), en dus bij uitstek geschikt voor onderweg. Gezien de lagere processing power en opslagruimte worden deze laptops niet aangeraden wanneer je met grotere bestanden en zwaar belastende programma’s werkt. Met een Google Chromebook log je gemakkelijk in met je Google-account en worden alle documenten automatisch opgeslagen in de cloud. Deze laptops zijn een stuk voordeliger, maar wel beperkter in functionaliteit. Check daarom goed of de specificaties voldoen aan jouw wensen.

Koop een ouder model met goede reviews

Ga op zoek naar een oudere laptop die goed uit de test komt. Een ouder model hoeft niet te betekenen dat deze minder presteert. Kijk goed naar je wensenlijstje en de specificaties waarover de laptop beschikt. Heb je de juiste match gevonden? Lees dan de productreviews op de website of vraag advies in de winkel. Hieruit kan je opmaken of andere consumenten blij zijn met hun aankoop en win je informatie over de voor- en nadelen van de laptop. Vergelijk de oudere modellen van verschillende merken en scoor een goede deal!

Kijk voor refurbished modellen

Een laptop van hoge kwaliteit voor een lage prijs. Dat is mogelijk met een refurbished laptop: een tweedehands laptop die wordt opgelapt en doorverkocht voor een aantrekkelijke prijs. Deze apparaten zijn vaak nog zo goed als nieuw, maar door schade of technische fouten kunnen deze niet meer als nieuw aangeboden worden. Naast goedkoop zijn refurbished laptops ook betrouwbaar als je deze koopt bij een erkende aanbieder, waar je recht hebt op garantie. Toch blijft het afwachten hoe lang een refurbished model daadwerkelijk mee zal gaan. Het is met name interessant om een ouder model refurbished te kopen, omdat het prijsverschil met de nieuwprijs dan het grootst is.

Wacht op een aanbieding

Heb je toch liever een nieuw model? Koop dan een laptop in de aanbieding. Of je nu op zoek bent naar een 15 of 17 inch laptop, voor werk of ontspanning, voor thuis of onderweg; er is altijd wel een goede aanbieding te vinden! Houd daarom de aanbiedingen van diverse merken laptops goed in de gaten. Heb je een iPhone en ben je daarom specifiek op zoek naar een MacBook? Gezien de prijscategorie van de MacBooks kan een aanbieding je veel geld besparen. Tip: Black Friday valt dit jaar op vrijdag 27 november. In dat weekend bieden veel winkels hun producten aan met torenhoge kortingen. Zorg zeker dat je dat niet mist!

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel