Richard
Elektronica / Computer Leestijd: 3 minuten
Printers. Ze worden over het algemeen erg veel gebruikt. Zo zie je bij veel kantoren verschillende kopieerapparaten staan. Naast dat de printers op verschillende kantoren niet te missen zijn, zijn ze ook zeker niet te missen op scholen. Hier wordt ook erg veel gebruik gemaakt van printers. Maar wat doet een printer nu precies? En welke soorten zijn er eigenlijk allemaal? Hieronder lees je meer over de antwoorden op deze gestelde vragen. Lees het artikel

Verschillende soorten printers

Leestijd: 3 minuten

Wat is een printer?

De meeste mensen zijn al wel bekend met de printer. De printer is een apparaat die een opdracht uitvoert. Deze opdracht kan afkomstig zijn van een computer, maar daarnaast ook van een mobiele telefoon, camera of scanner. Het kopieerapparaat voert de opdracht als het ware uit. Dit doet hij door een afbeelding of tekst af te drukken op in de meeste gevallen papier.

Inkjetprinter

De inkjetprinters maken gebruik van inktcartridges. De inkt wordt bij dit apparaat via een speciaal spuitmondje op papier gespoten. Door deze manier van printen, zorg je ervoor dat verschillende kleuren goed op het papier terecht komen. Hoewel de printer zelf redelijk goedkoop is om aan te schaffen, kun je veel kosten oplopen door de wat prijzige inktcartridges.

Laserprinters

Een printer die makkelijk en snel in gebruik is, is de laserprinter. Deze printers werken op basis van verschillende poeders. Deze poeders zitten in een toner. Tijdens het printen wordt er gebruik gemaakt van lasers en spiegels. Hierdoor wordt het poeder op de drukrol aangebracht en op bijvoorbeeld het papier gerold. Door de warmte smelt het poeder, waardoor het aan het papier blijft zitten. De aanschaf van deze printers zijn in verhouding met de inkjetprinters duurder. Toch zijn ze wel goedkoper wanneer je ze gebruikt. Daarnaast zijn deze printers in de meeste gevallen sneller, omdat ze maar een keer op hoeven te warmen.

All-in-one printers

Zoals het woord je al doet vermoeden beschikt de all-in-one-printer over meerdere functionaliteiten. Zo kan de printer zoals gewoonlijk printen, maar daarnaast kan hij scannen en kopiëren. Deze printers zijn daarnaast in verschillende varianten te verkrijgen. Zo kun je een all-in-one inkjetprinter krijgen, maar ook een all-in-one laserprinter. Het is maar net waar jij je voorkeur aan geeft.

Printers voor op kantoor

Zoals je in het begin al hebt kunnen lezen, wordt er op kantoren veel gebruik gemaakt van printers. De reden hiervan is dat ze bijvoorbeeld verschillende documenten nodig hebben of contracten moeten tekenen. Om een printer te kiezen voor op kantoor is het aan te raden hier goed onderzoek naar te doen. Je wilt natuurlijk niet dat de printer snel kapot gaat of bijvoorbeeld erg traag is. Ook kantoorprinters zijn te verkrijgen in inkjet en laser variant. Door goed na te denken en onderzoek te doen, kom je uiteindelijk tot de juiste printer.

Printer met wifi

Het klinkt misschien erg gek, maar je hebt tegenwoordig ook printers die werken met wifi. Dit zijn draadloze printers die een wifi-netwerk hebben. Je kunt bijvoorbeeld je telefoon koppelen aan de printer, waardoor je jouw document kunt printen. Hierbij geldt weer hetzelfde, ze zijn in inkjet en laser variant verkrijgbaar.
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel