Desmond
Elektronica / Multimedia Leestijd: 4 minuten
In 2020 zijn Spotify en Netflix echt niet meer weg te denken in ons dagelijks leven. Deze twee organisaties hebben binnen een mum van tijd een onwijs groot marktaandeel weten te bemachtigen in ons land. Echter, zullen deze twee succesvolle streamingplatforms binnenkort wat nieuwe regels gaan invoeren... Lees het artikel

Account sharing: kan het binnenkort nog wel? Tips + advies

Leestijd: 4 minuten

De groei van de afgelopen jaren lijkt nu voor het eerst enigszins te stagneren bij onder andere Netflix. Wat op zich logisch is, aangezien er steeds minder mensen overblijven in Nederland die nog geen Netflix gebruiken. Daarentegen wordt de concurrentie ook steeds groter met andere streamingsdiensten die opkomen in Nederland, zoals: Videoland, Apple TV en het nieuwe Disney Plus.

Dat is ook de reden dat het platform nu probeert zijn winst te maximaliseren uit zijn huidige bereik aan gebruikers. Zo moeten mensen die op dit moment nog mee profiteren op andermans abonnement voortaan direct worden aangepakt. Maar er zijn natuurlijk ook nog andere mogelijkheden waar je voor kunt kiezen zodat je niet de volle pond hoeft te betalen. We leggen je in dit artikel precies uit wat je de komende tijd kunt verwachten en hoe je hier het beste op kunt inspelen.

Account delen

Netflix account delen
Wie maakt er nou geen gebruik van Netflix tegenwoordig? Veel mensen kiezen er voor om een abonnement te delen met vrienden of kennissen... Helaas, gaat Netflix hier op korte termijn ook een stokje voor steken. Je kunt dan niet meer de kosten delen met anderen en dan zul je toch echt de volledige kosten voor je rekening moeten nemen.

Maar maak je geen zorgen, je kunt namelijk op een onbeperkt aantal apparaten Netflix gebruiken. Echter, kun je afhankelijk van je abonnement op 1, 2, 3 of 4 schermen tegelijk gebruik maken, met een bepaalde maximum aantal IP-adressen. Zo kun je alsnog optimaal gebruik maken van je abonnement, zolang er maar exclusief binnen het gezin of familie gebruik wordt gemaakt van deze populaire streamingdienst.

En laten we eerlijk zijn; iedereen kent ook wel iemand die stiekem Spotify met ander(en)s deelt om zo wat kosten te besparen? Uiteraard weten ze dit bij Spotify en zullen ze op korte termijn hier ook tegen op gaan treden. Zo wilt het succesvolle Scandinavische bedrijf controle gaan uitvoeren op de locatie van familieleden.

Het is namelijk de bedoeling de bedoeling dat een familie abonnement wordt gebruikt door mensen die op hetzelfde adres staan geregistreerd. Wanneer dit niet het geval is kan er dus een eventuele ban van het platform worden verwacht. Dit zal door middel van het controleren van IP-adres gaan gebeuren. Dit omdat gezinsleden in de meeste gevallen allemaal gebruik maken van eenzelfde internetverbinding binnen het huishouden. Zo zal er dus een maximum worden ingesteld voor het aantal verschillende IP-adressen binnen een account.

Als je Spotify gebruikt via je mobiel, dan zal er een ander IP-adres worden geregistreerd dan het gebruikelijke IP-adres, maar daar wordt uiteraard rekening mee gehouden. Maar welke opties heb je dan wel? Hieronder worden alle mogelijkheden verder beschreven.

Spotify Premium for Family

Spotify luisteren
Spotify biedt de mogelijkheid om met maximaal zes gezinsleden gebruik te maken van een familie abonnement. De totale kosten liggen daarbij op € 14,99 en elke gebruiker heeft de mogelijkheid om een eigen account aan te maken. Zo ontvangt iedereen zijn eigen gepersonaliseerde aanbevelingen en kun je je eigen gemaakte playlists behouden. Spotify kan je wel vragen om je locatie te verifiëren. Wanneer je dit niet doet, kun je zelfs je toegang verliezen tot het platform. Zo wilt Spotify proberen te voorkomen dat mens buiten de familie mee profiteren van een familie abonnement.

Spotify Premium Duo

Woon je samen en heb je (nog) geen gezin? Dan is Spotify Family wellicht wel iets teveel van het goede. Zo kun je ook kiezen voor Premium Duo, waarbij je de kosten met z'n tweetjes kunt delen. De kosten liggen op € 12,49 en dat komt neer op € 6,25 per persoon. Zo bespaar je dus op het gebruikelijke abonnement dat € 9,99 per maand bedraagt. Dat is makkelijk meegenomen toch?

Spotify Student

Ben je minimaal 18 jaar oud en studeer je op dit moment aan een hogeschool of universiteit? Dan kun je vier jaar lang gebruik maken van 50% korting. Zo betaal je dus maar € 4,99 per maand en dat scheelt al snel weer 2 à 3 biertjes!
Zo! Nu heb je genoeg mogelijkheden om een plan uit te zetten voor wanneer account sharing niet meer mogelijk wordt gemaakt door Netflix of Spotify. 
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij ook nog extra ideeën die we kunnen toepassen? Laat het ons graag weten!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel