Richard
Elektronica / Telecom Leestijd: 3 minuten
Het leven in Nederland lijkt steeds duurder te worden, waardoor mensen zich genoodzaakt voelen om op bepaalde zaken te besparen. Een van deze dingen is je telefoon. Maar hoe zorg je ervoor dat je minder kosten hebt op het gebied van je telefoon? In deze blog vind je wat tips die je hiermee op weg helpen! Lees het artikel

Geld op je telefoon besparen; 5 tips

Leestijd: 3 minuten

Een tweedehands telefoon kopen

De eerste tip die we je mee willen geven is om een tweedehands telefoon te kopen. Door middel van een tweedehands telefoon heb je namelijk een toestel gekregen voor een bedrag dat veel lager is dan een nieuw toestel. Als je helemaal slim bent, koop je een tweedehands toestel met wat kleine mankementen. Door middel van een telefoon repareren in Berkel bij een lokale specialist, heb je voor een mooi bedrag een tweedehands toestel!

Voor een budgetvriendelijk toestel gaan

Ten tweede kun je voor een budgetvriendelijk toestel gaan. Je hebt namelijk meer dan genoeg keuze qua merken en modellen! Ja, je bespaart hiermee flink wat geld, maar je krijgt ook gewoon de beschikking over een smartphone die aan al je eisen voldoet! Simpelweg even bellen, berichten versturen of je favoriete apps gebruiken? Geen probleem! Bovendien gaan deze budgetvriendelijke smartphones vaak lang mee en bieden ze een prima batterijduur. Dus waarom zou je meer betalen als het goedkoper kan?

Je telefoonabonnement herzien

Een andere handige tip om je telefoonkosten te verlagen, is door je huidige telefoonabonnement eens goed onder de loep te nemen. Vaak hebben we namelijk een abonnement dat niet helemaal aansluit bij ons gebruik. Misschien heb je wel onbeperkte data, maar gebruik je eigenlijk nooit meer dan een paar gigabytes per maand. In dat geval ben je waarschijnlijk onnodig veel aan het betalen. Ga daarom eens goed na hoeveel data, belminuten en sms'jes je daadwerkelijk gebruikt en kijk of je kunt overstappen naar een goedkoper abonnement dat beter aansluit bij jouw verbruik.

Zo min mogelijk data gebruiken

Wil je flink wat data besparen zonder aan gebruiksvriendelijkheid in te boeten? Dat kan! Er zijn namelijk diverse slimme trucs om je dataverbruik tot een minimum te beperken. Schakel bijvoorbeeld automatische updates voor apps via je data uit. Wees ook slim door strategisch video's en muziek te downloaden wanneer je verbonden bent met Wi-Fi. Een ander handig trucje? Zet de data besparende modus van je telefoon aan.

Aankopen doen via je desktop in plaats van de app store

Heb je ooit gemerkt dat je sneller geneigd bent om aankopen te doen via de app store, gewoon omdat het zo gemakkelijk is? Hoewel dit handig lijkt, kunnen de kosten snel oplopen zonder dat je het doorhebt. Door je aankopen via je desktop te doen, in plaats van direct via de app store, kun je goedkopere alternatieven vinden en voorkom je impulsieve uitgaven. Bovendien heb je via de desktop vaak een beter overzicht en kun je rustig prijzen vergelijken voordat je iets aanschaft.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel