Lan
Elektronica / Trends Leestijd: 2 minuten
Promotiemateriaal nodig? In dit artikel vertellen we je hoe je de kosten van drukwerk laag kunt houden. Lees het artikel

Goedkoop promotiemateriaal laten bedrukken werkt zo

Leestijd: 2 minuten

Er zijn veel bedrijven die promotiemateriaal laten bedrukken. Het is namelijk iets wat tot op de dag van vandaag nog steeds ontzettend goed werkt. Met promotiemateriaal kun je heel veel mensen bereiken. Je kunt het voor meerdere dingen inzetten. Of je nou een actie wilt promoten of aan iedereen in de buurt duidelijk wilt maken dat je een nieuwe winkel hebt geopend, promotiemateriaal is de perfecte optie. Je wilt natuurlijk wel dat het drukwerk zo goedkoop mogelijk is. Je moet daarom met een aantal dingen rekening houden. Wij vertellen je hoe je de kosten van het drukwerk laag kunt houden.

Soort promotiemateriaal

Er zijn veel verschillende soorten promotiemateriaal die je kunt laten bedrukken en in kunt zetten. De prijzen hiervoor verschillen behoorlijk. Folders en posters zijn bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan mokken of usb sticks. Voor de promotie van een actie kun je het beste kiezen voor de goedkope opties. Je kunt dan een stuk meer bestellen en je bereikt dus ook een stuk meer mensen. Het duurdere promotiemateriaal is eerder geschikt als een relatiegeschenk. Bedenk dus eerst waar je het voor wilt gebruiken voordat je de beste optie kiest.

Het ontwerp

Het ontwerpen van drukwerk kost ook geld, tenminste, als je het door iemand laat doen. Als je het zelf doet kost het helemaal niks. Dit is dan ook de reden dat veel mensen het zelf doen. Wanneer je het ontwerp laat doen door een grafisch bureau ben je vaak een paar honderd euro verder. Soms kan het handig zijn om het te laten doen maar meestal is het niet nodig. Het is tegenwoordig erg makkelijk om zelf het ontwerp te maken. Je hebt geen kennis nodig van moeilijke programma’s. Op de website van een drukkerij kun je vaak zelf een ontwerp maken. Iedereen kan met deze programma’s uit de voeten.

Zo goedkoop mogelijk

De prijs verschilt dus door het gene wat je wilt laten bedrukken maar er zijn meer dingen waar je naar moet kijken. De prijs van een flyer kan namelijk nog behoorlijk verschillen door verschillende opties. Als je een gevouwen flyer wilt, betaal je al een stuk meer dan bij een normale flyer. Ook de dikte van het papier heeft invloed op de prijs. Daarnaast ligt het aan de oplage die je besteld. Hoe meer je besteld, hoe lager de prijs is per flyer. Zorg dus dat je direct genoeg besteld en niet bij hoeft te bestellen.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Welk soort promotiemateriaal heeft jouw voorkeur?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel