Richard
Eten & Drinken / Drinken Leestijd: 3 minuten
Besparen op je dagelijkse kop koffie? Dat voelt voor sommige mensen als vloeken in de kerk. Er zijn genoeg mensen die nauwelijks functioneren zonder een kop koffie. Hierop besparen? Dat is wel het laatste waar ze aan denken. Toch kan deze dagelijkse lekkernij best veel geld kosten. Bovendien kunnen de kopjes oplopen zonder dat je er erg in hebt. Voordat je het weet drink je zo drie tot vijf kopjes per dag. Lees het artikel

Goedkoop koffie drinken: ja, het kan echt!

Leestijd: 3 minuten

Merk jij dat je steeds meer koffie begint te drinken en dat je dit stiekem ook wel een beetje gaat voelen in de portemonnee? Dan wordt het tijd om hier verandering in te brengen. Zeker in deze tijd tellen alle kleine beetjes mee. Maar hoe kun je goedkoop koffie drinken, zonder dat je deze lekkernij compleet op moet geven? We zetten een aantal tips op een rijtje.

Investeer in een goede koffiemachine thuis

Dit klinkt misschien als een dure grap. Toch kan je hier op de lange termijn veel geld besparen. Schaf nu een hele goede koffiemachine inclusief Siemens reinigingstabletten aan. Zo kan je voorlopig vooruit én deze goed onderhouden. Zo heb je alles in huis om thuis een goede kop koffie te zetten. Als dit thuis niet mogelijk is, ben je immers al snel genoodzaakt om koffie buiten de deur te drinken. Dan betaal je echter al gauw twee euro of meer voor een kleine kop koffie. Die kosten lopen op voordat je er erg in hebt. De aanschaf van een goede koffiemachine levert je dus op de lange termijn meer geld op.
Zie je dit niet als noodzaak? Pak dan je maandelijkse afschriften er maar eens bij. Hoeveel geef je per week of per maand uit aan koffie? En hoe hoog is dit bedrag op jaarbasis. Precies, genoeg reden om minder koffie buiten de deur te gaan drinken.

Onderhoud je koffiemachine goed

Dan is het ook nog belangrijk om de koffiemachine goed te onderhouden. Dat draagt niet alleen bij aan een langere levensduur en dus meer plezier van je investering, maar ook genieten van een fijnere smaak. Gebruik bijvoorbeeld Siemens ontkalkingstabletten om de koffiemachine regelmatig van kalk te ontdoen. Kalkaanslag hou je niet tegen en komt overal in te zitten waar water aan te pas komt. Je kunt het enkel verwijderen om schade aan je koffiemachine te voorkomen. Goed onderhoud draagt dus indirect bij aan minder hoge kosten én lekkere koffie thuis.

Wacht de aanbiedingen af

Koffie is regelmatig in de aanbieding. Daarom loont het zeker om de aanbiedingen af te wachten en dan groots in te slaan. Zelfs wanneer je nog voorraad hebt. Je weet dat de koffie uiteindelijk toch wel op komt, dus je mag best wat groter inslaan op de momenten dat de actie wel érg aantrekkelijk is. Fiets zo nodig naar een andere supermarkt, want voor koffie is dit echt de moeite waard. Zo bespaar je eenvoudig geld en geniet je van de vertrouwde smaak van jouw favoriete koffiemerk.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel