Richard
Eten & Drinken / Drinken Leestijd: 3 minuten
Tijdens de coronatijd zijn er verschillende trends ontstaan. Zo zat iedereen veel thuis en moest je zelf creatief zijn met bijvoorbeeld eten en drinken in plaats van dat je naar de horeca ging. Hieronder lees je meer over verschillende dranken die in coronatijd, maar ook zeker daarna veel gedronken werden en nog steeds worden. Lees het artikel

Opkomende dranken in 2022

Leestijd: 3 minuten

De populairste cocktail

Om te beginnen drinken veel mensen sinds de coronatijd cocktails. Dit zijn drankjes die uit een mix van verschillende drank, zowel sterke drank, likeur, sap, of frisdrank bestaan. Bij het maken van een cocktail komt veel tijd en moeite kijken, maar met het juiste materiaal en een beetje oefening kom je heel ver. Je zult geen expert in het maken van cocktails worden, maar als je je focust op het maken van een paar favoriete drankjes dan kan iedereen dit leren.

Stel je wil een Mojito maken. Een Mojito is een van de populairste cocktails op dit moment. Dit is een zeer beginnersvriendelijke cocktails en ideaal voor de zomerse warmte vanwege de frisse smaak. Een Mojito bestaat uit bruiswater, Rum, limoen, munt en ijs. Voeg al deze ingrediënten samen en mix deze goed. De beste manier om deze te mixen is via een shaker, maar eventueel met een roerstaaf de mix rustig roeren smaakt ook prima! De meeste ingrediënten kun je bij de supermarkt halen. Alhoewel het aan te raden is om sterke drank bij een online slijterij te kopen.

Het populaire drankje Hard Seltzer

Wat ook een populair drankje is, is de Hard Seltzer. In 2020 was dit drankje in andere landen al erg bekend, maar nu is hij in Nederland ook niet te missen. Een van de bekende producenten in Nederland van de Hard Seltzer is Stëlz. Maar wat zijn deze drankjes dan precies? Hard Seltzer zijn mixdrankjes. De ingrediënten in dit drankje zijn koolzuurhoudend water, alcohol en natuurlijke smaakstoffen. De drankjes hebben meerdere voordelen. Zo zijn de drankjes op een andere manier gemaakt, waardoor ze weinig alcohol en calorieën bevatten. Net als bij de ready to drink cocktails, zijn ze dus beter voor de gezondheid. De drankjes bevatten ongeveer 5% alcohol. De voordelen maken het dus voor verschillende doelgroepen erg interessant.

Drankje interessanter maken

De horeca wilt natuurlijk ook opvallen, zodat niet iedereen de bovengenoemde drankjes alleen nog maar thuis zal gaan drinken. Om ervoor te zorgen dat ze nog gasten krijgen, voegen ze iets toe aan de drankjes die ze serveren. Dit doen ze door middel van het toevoegen van bijvoorbeeld rook, stoom of schuim. Hierdoor prikkelen ze de zintuigen van hun gasten. Daarnaast kan deze toevoeging zorgen voor een andere textuur en temperatuur van het drankje, waardoor de gasten een hele andere smaakbeleving hebben.

Alcoholvrije drankjes

Alcoholvrije drankjes zijn al jaren bekend. En ze blijven erg populair. Ook deze drankjes zijn beter voor de gezondheid dan drankjes die bomvol alcohol zitten. Tegenwoordig wordt er veel geëxperimenteerd met alcoholvrije drankjes om ook deze tot een hoog niveau te tillen.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel