Richard
Eten & Drinken / Drinken Leestijd: 2 minuten
Hoe lang van tevoren begin jij met je voorbereidingen voor de kerstdagen? Voor de meeste mensen geldt dat zij begin tot half december echt met kerst aan de slag gaan. Daar hoort het kopen van cadeautjes bij, het in huis halen van een kerstboom en het versieren van het huis, maar zeker ook het bepalen wat er dit jaar met kerst gegeten gaat worden. Lees het artikel

Wat staat er bij jou op het kerstmenu?

Leestijd: 2 minuten

Wat staat er op het menu?

Misschien heb je geluk, en hoef je dit jaar met kerst niet te koken. Ben je de ene kerstdag bij de familie van jouw kant, en de andere bij familie van je partner. Allebei de dagen kun je mooi aanschuiven, dat scheelt een boel werk!

Voor de meeste mensen geldt echter dat zij minimaal één dag zelf iets zullen bereiden voor kerst. Dat kan alleen voor jezelf en wellicht je partner zijn, voor het hele gezin of zelfs een grote groep familie of vrienden. De samenstelling van de groep mensen die aanschuift bepaalt natuurlijk ook meteen een beetje wat je mogelijkheden zijn qua menu. Komen er vijftien man eten, dan is het bereiden van een viergangenmenu misschien net wat lastiger te realiseren dan wanneer het alleen om jou en je partner gaat. Het is daarom goed om ruim op tijd te bedenken wat je wilt gaan maken. Wat past er bij het gezelschap dat aan tafel komt te zitten? En wat ligt er binnen jouw culinaire mogelijkheden en de grootte van je keuken? Kies voor iets waar je zelf een goed gevoel bij hebt, dat je zonder problemen kunt bereiden, en waar iedereen content mee zal zijn. Zie je er erg tegenop? Schroom dan ook niet om hulp te vragen. Wat gasten aan het werk zetten in de keuken, of hen vragen zelf een gerecht mee te nemen, is helemaal niet gek.

Wat drink je erbij?

Naast eten moet er natuurlijk ook wat te drinken in huis worden gehaald. Bij een uitgebreid diner doet wijn het altijd goed, dat is dus altijd een goede keuze.

De wijn zoek je pas uit nadat je hebt bepaald wat er gegeten gaat worden. Het is namelijk zaak om wijn en gerecht goed bij elkaar te laten passen. Kies je een goede wijn bij wild, iets wat met kerst vaak op tafel staat, dan zal dit vlees extra lekker gaan smaken, en zullen de ‘scherpe kantjes’ een beetje verdwijnen. Kies je juist een wijn die er helemaal niet bij past, dan smaakt je mooie stukje wild een stuk minder lekker. Bij veel soorten vlees doet een fruitige rode wijn het prima, daarmee zit je eigenlijk altijd wel goed. Twijfel je of je wel de juiste keuze maakt? Vraag dan zeker even om advies. Een goed gekozen wijn kan je kerstdiner namelijk maken, maar een slecht gekozen kan het ook breken…

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel