Shanice
Eten & Drinken / Koken Leestijd: 4 minuten
Ben je net op jezelf gaan wonen en weet je niet wat je moet koken en wil je er niet te veel geld aan uit geven? Of heb je al genoeg geld gespendeerd tijdens de zomervakantie en moet je weer op je geld gaan letten? Hieronder staan 4 budgetrecepten die makkelijk klaar te maken zijn. Lees snel verder en laat ons weten wat jouw favoriet is. Lees het artikel

4 snelle budgetrecepten op een rijtje

Leestijd: 4 minuten

Je bent net op jezelf gaan wonen en hebt geen idee wat je moet koken. Bovendien wil je er ook niet zo veel geld aan uitgeven, maar toch de gezonde levensstijl die je thuis gewend was vasthouden. Te veel ingrediënten in huis halen kost al snel te veel geld en bovendien komen die niet op als je alleen woont. Of je hebt een te gekke zomer achter de rug met veel uitstapjes, terrasjes en vakanties en moet je nu weer op je geld gaan letten.Hieronder vind je 4 budget recepten die makkelijk klaar te maken zijn en waar je weinig geld aan hoeft te besteden. Doe vooral inspiratie op en succes met koken!

1. Avocado-spinazie pasta met citroen

Het eerste gerecht bevat veel smaak en wordt toch van weinig ingrediënten gemaakt. Voor nu kiezen we voor tagliatelle als pasta,

maar je kunt natuurlijk altijd voor een ander soort kiezen als je dit gerecht gaat bereiden. Zorg daarnaast dat je een zak gewassen spinazie, 2 eetrijpe avocado’s, parmezaanse kaas en 2 citroenen in huis haalt. Als smaakmakers heb je 4 teentjes knoflook en een snufje peper nodig. Vergeet ook geen olijfolie in huis te halen als je die nog niet hebt. Voor dit recept hebben we de normale en de extra vierge nodig. Zoals ik al zei bevat het gerecht weinig ingrediënten, maar valt het toch gemakkelijk te bereiden in 20 minuten. Klik hier om het volledige recept te bekijken:

2. Rodekoolstamppot met gebakken appeltjes

Ook dit gerecht is makkelijk te bereiden en bestaat uit weinig ingrediënten. Zorg in elk geval dat je een kleine zak aardappels, een pak melk, een zak rode kool en drie Jonagold of Elstar appels en een stuk vlees naar keuze in huis hebt. De overige ingrediënten zijn altijd handig om huis te hebben en hoef je wellicht niet meer aan te schaffen: 1 eetlepel azijn, margarine boter, 3 kruidnagels en 1 laurierblaadje.

Hoe je het gerecht moet bereiden, vind je hier:

3. Gevulde witlofbootjes met gehakt

Witlof is niet iedereen zijn favoriete groente door de bittere smaak. Maar er zijn veel gerechten die witlof toch lekkerder kunnen

 

maken en dit is er een van. De met gehakt gevulde witlofbootjes zijn erg simpel te maken en zijn toch een volle maaltijd waarmee je de volle schijf van 5 binnenkrijgt. Je hebt natuurlijk witlof en gehakt nodig, maar ook 1 paprika en 1 rode ui, geraspte kaas, aardappels en ontbijtspek. De smaakmakers die toegevoegd moeten worden zijn: mosterd, melk en peper en zout.

Om dit recept te bereiden snijdt je eerst het bittere middenstuk weg uit de witlofstronk en kook je de stronken in water voor 3 minuten lang. Daarna snipper je de ui en de paprika en voeg je deze bij het gehakt en breng deze op smaak met een beetje mosterd, peper en zout.

Vul de witlofbootjes met het rauwe gehakt en wikkel er de ontbijtspek omheen. Strooi daarna nog wat kaas en bak deze vervolgens in een ovenschaal voor 30 minuten.

Tot slot moeten de aardappels nog gekookt worden. Je kunt er natuurlijk ook puree van maken of iets anders. Dat is aan jou.

4. Tomatenrijst met kip

Dan zijn we aangekomen bij het laatste budgetrecept, ook weer een recept waar veel verschillende ingrediënten in zitten. Maar niet zoveel geld kost. Je hebt nodig: rijst, tomaten, witte kaas, kippenbouillonblokje, rode ui, komkommer, paprikapoeder, oregano,

olie/margarine.

Los als eerste het bouillonblokje op in heet water, snipper daarna de ui en fruit deze in een pan met olie/margarine. Bak hier de kip in en voeg een beetje paprikapoeder en oregano toe. Tot slot voeg je de rijst, tomatenblokjes en bouillon toe. Laat het geheel 15 minuten koken op het vuur. Houd het wel in de gaten en roer een paar keer om te zien of het water verdampt. Ondertussen kun je de komkommer en witte kaas in blokjes snijden.

Als de kip en de rijst gaar zijn kan het bord worden opgemaakt met bovenop de komkommerblokjes en witte kaas.
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat is uw favoriete budgetrecept? Laat het ons weten in de reacties.    Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel