Richard
Eten & Drinken / Koken Leestijd: 2 minuten
Bak jij regelmatig zelf brood of ben je van plan om dat te doen? Dan kan het een heel goed idee zijn om een broodverbeteraar te gebruiken. Zo'n product zorgt ervoor dat je zelfgebakken brood net zo vers en smakelijk is als dat van de bakker. Zonder broodverbeteraar loop je het risico dat je brood snel uitdroogt en niet lang vers blijft. Door simpelweg broodverbeteraar aan je deeg toe te voegen, kun je langdurig genieten van heerlijk vers brood. In dit artikel vertellen we je er alles over! Lees het artikel

Alles wat je moet weten over broodverbeteraars

Leestijd: 2 minuten

Wat is broodverbeteraar?

Broodverbeteraar bevat ingrediënten zoals suikers, vezels en zout. Deze ingrediënten hebben een positieve invloed op brooddeeg. Door een broodverbeteraar door het deeg heen te kneden, krijg je een brood dat langer vers en lekker blijft en minder snel uitdroogt. Dat is natuurlijk ideaal als je wat langer van je zelfgebakken brood wilt kunnen genieten. 

Welke soorten broodverbeteraars zijn er?

Er zijn verschillende soorten broodverbeteraars om uit te kiezen zoals ascorbinezuur, desempoeder en gerstemout. Sommige verbeteraars kun je beter voor bepaalde soorten brood gebruiken dan anderen. Zo zijn er speciale verbeteraars voor vruchtenbrood, krokant brood en kleine broodjes. Bak jij graag elke keer weer een ander soort brood? Of wil je gewoonweg 1 product gebruiken? Dan kun je ook prima kiezen voor een algemene broodverbeteraar. 

Ook professionele bakkers bakken met broodverbeteraars!

Ook professionele bakkers gebruiken broodverbeteraar om hun brood langer vers en lekker te houden. Natuurlijk hangt het wel af van hoe je het brood na het bakken bewaart, hoe lang het goed en lekker blijft. In een ouderwetse broodtrommel blijft je zelfgemaakte brood langst vers. Een ander idee is om het brood in te vriezen en per dag de portie te ontdooien die je nodig hebt. Het is maar net met hoeveel personen je bent. Kortom: denk er wel goed aan dat broodverbeteraar geen wondermiddel is waardoor je brood super lang houdbaar blijft. Ook brood waaraan broodverbeteraar is toegevoegd, kan gaan bederven.

Waarom kiezen professionele bakkers voor broodverbeteraars?

Vroeger was het echt niet te bedenken dat een professionele bakker een verbeteraar aan zijn brooddeeg toevoegde, want bij de bakker hoorde je echt vers brood te halen. Door de jaren heen zijn de behoeftes van consumenten echter veranderd, waardoor een dagvers brood helaas niet meer populair is. De meeste consumenten willen langer dan 1 dag kunnen genieten van brood van de bakker. Om aan die wensen te kunnen voldoen, hebben veel bakkers besloten om tegenwoordig dan toch een broodverbeteraar te gebruiken.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel