Eten & Drinken / Koken Leestijd: 4 minuten
Kerst staat weer voor de deur! En dat betekent dat er al zo langzaamaan nagedacht mag worden over een kerstmenu. Wil je uitpakken met verrassende kerstrecepten, maar weet je niet welke in de smaak gaan vallen? Of zie je het totaal niet zitten om uren in de keuken te stressen? Geen paniek, volg de onderstaande 3 tips en vermijd alle kerststress! Lees het artikel

Een heerlijke kerst; in 3 tips snel naar een geslaagd kerstdiner!

Leestijd: 4 minuten

Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het weer volop stressen in de keuken. Je wilt toch zeker weer een smakelijk kerstdiner op tafel toveren, niet dan? Maar hoe weet je nu welke recepten in de smaak vallen en kan het allemaal niet wat gemakkelijker?

En of het allemaal wat gemakkelijker kan! Uren achter het fornuis staan, het complete internet afstruinen naar ideale kerstrecepten, het is niet nodig. Volg gewoon de drie tips hieronder en je kunt rustig genieten van een kerstmenu waar iedereen van smult.

1. Neem een voorproefje

Meestal willen we met kerst eens flink uitpakken wat betreft eten. Een vernieuwend recept, iets anders dan het dagelijkse eten, dat is wel gewenst. In de decembermaanden komen er heel wat recepten voorbij, voldoende inspiratie dus.

Maar je kent het niet, is het wel net zo lekker als dat het eruitziet? Om niet compleet voor verrassingen te komen staan, neem je gewoon letterlijk en figuurlijk een voorproefje. ‘Hoe dan?’, denk je nu wellicht. ‘Moet ik zelf al op voorhand gaan koken?’ Dat kan, maar dat is niet per se nodig. Je kan ook eens wat dingen proberen tijdens een kerstproeverij zoals het Allerhande Kerstfestival of het ‘Proef de feestdagen’ evenement van de Sligro. De PLUS supermarkt, Lidl en Jumbo hebben voorgaande jaren ook een proeverij georganiseerd. Houd dit dus zeker in de gaten.

Allerhande Kerstfestival

Het Allerhande Kerstfestival vindt plaats in het Spoorwegmuseum gelegen in Utrecht. De dagen waarop je er terecht kan, zijn donderdag 8 december, vrijdag 9 december en zaterdag 10 december. Wil je nog een ticket (€15 per stuk) bestellen, dan moet je snel zijn, heel veel kaarten zijn namelijk al uitverkocht.

Kun je er dit jaar niet bij zijn? Zorg dan dat je volgend jaar de eerste bent!

 

Sligro Proef de Feestdagen

Ook voor de proeverij van Sligro moet je een plekje in je agenda vrijhouden op 8, 9 en 10 december (vanaf 13.00 uur). Tijdens deze dagen doe je inspiratie op, krijg je advies op maat en verzamel je geweldige recepten. Al je vragen kun je stellen aan een culinair adviseur en tal van andere specialisten.

2. Kook vanuit een doosje

Kook je graag, maar heb je geen zin om je door de massa heen te duwen in overvolle supermarkten? Dan is tip 2 net wat voor jou; kook vanuit een doosje. En daarmee bedoelen we dan niet, een kant-en-klaarmaaltijd. Nee, we hebben het hier over een HelloFresh Kerstbox of de Allerhande Kerstbox. Alle ingrediënten voor een feestelijke maaltijd in een box, inclusief de recepten. Hoe gemakkelijk is dat?!

HelloFresh Kerstbox

Bij HelloFresh heb je de keuze uit drie kerstboxen. Met de Original Kerstbox bereid je eenvoudig een bijzonder driegangendiner. Wil je met Kerstmis iets meer uitpakken, voeg er dan nog een gang aan toe en kies voor Kerstbox Deluxe. Liever vegetarisch? Dan pik je natuurlijk de Veggie Kerstbox. De boxen zijn voor 2 tot 8 personen te bestellen. Omgerekend ben je tussen de €12,44 en €14,94 per persoon kwijt. Kijk hier voor alle mogelijkheden en bestel je favoriet.

Allerhande Kerstbox

De Allerhande Kerstbox bestaat uit een viergangendiner voor 2 of 4 personen. Ook in deze box zitten alle producten en recepten voor het complete kerstmenu. Op ah.nl ontdek je precies hoe jouw diner eruit gaat zien. Super simpel! Niet met een vol winkelwagentje zigzaggend door de winkel, maar tijd overhouden voor bijvoorbeeld de tafeldecoratie. Voor koken met de Allerhande Kerstbox ben je tussen de €18,75 en €27,50 per persoon kwijt. Let op: uiterlijk 19 december bestellen!

3. Laat het aan anderen over

Niet dringen bij de aardappelkroketjes en biefstuk, geen lange wachtrij bij de kassa, geen gestress in de keuken … Klinkt helemaal prima, niet? Zo zouden de kerstdagen moeten zijn, met vrienden en familie bij elkaar en geen uren achter het fornuis. Je kunt een tafeltje reserveren in een restaurant, gezelliger is het misschien wel om knus thuis te blijven.

Knus thuis blijven en toch smullen van restaurantkwaliteit? Waarom niet bestellen via een thuisbezorgdienst zoals Deliveroo. Je pikt samen een restaurant uit waarvan je iets wilt bestellen en dan kiest ieder voor zich een gerecht van de desbetreffende menukaart. Snel en zonder moeite een verrukkelijke kerstmaaltijd op tafel, het kan dus!

Tip: Kijk wel even of een bezorgdienst zoals Deliveroo tijdens de kerst bezorgt. Voorgaande jaren bezorgde Deliveroo wel op kerstavond en tweede kerstdag. Voor de eerste kerstdag zal je dan iets anders moeten verzinnen.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Hoe zien jouw voorbereidingen voor het kerstdiner eruit? Ga je zelf koken of kies je voor een snellere optie?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel