Richard
Eten & Drinken / Koken Leestijd: 6 minuten
De keuken is het hart van het huis. Daar worden de lekkere maaltijden bereid die je samen met je vriend, vriendin, gezin of met je man op eet. Het is een gezellige kamer, omdat er vaak echt even tijd is om de dag te bespreken. Lees het artikel

Must haves in de keuken

Leestijd: 6 minuten

Verder gebeurd het ook dat er af en toe dingen aan branden waar je later om kunt lachen, maar door enkele keuken must haves in huis te hebben gaat het eten misschien minder snel aanbranden of mislukken. Lees daarom snel wat je in huis moet hebben om een keukenprins of keukenprinses te zijn.

Pannen

Dit klinkt natuurlijk hartstikke logisch, maar toch is dit erg belangrijk. Er zijn ontzettend veel merken op de markt die goede pannen verkopen bijvoorbeeld Rosle pannen. Het is een goed pannenmerk, omdat de pannen erg lang mee gaan. Verder als je voor het eerst op jezelf gaat wonen heb je natuurlijk niet direct alle soorten pannen nodig die er bestaan. Door eerst basic te beginnen met een koekenpan, pannen voor het koken en een hapjespan kun je al veel kanten op. Later kun je nog extra pannen aanschaffen zoals een braadpan om heerlijke stoofpotjes in te maken bijvoorbeeld. Verder is het belangrijk om te bekijken op wat voor een soort ondergrond je gaat koken, dus inductie of gas. Dit is erg belangrijk omdat niet iedere pan op dezelfde warmtebron kan. Als je weet wat voor soort warmtebron het is kun je de juiste pannen gaan uitkiezen. Ook zijn er merken die pannen hebben die op gas en inductie kunnen zoals Rosle, Le Creuset en Eva Solo. Toch is het handig om goed naar het etiket te kijken om zeker te weten dat je de juiste pannen aanschaft.

Rasp

Een rasp is erg handig om in huis te hebben voor als je vergeten bent om geraspte kaas te kopen, maar wel een blok kaas thuis hebt. Dan is de rasp de uitkomst. Ook als je veel bakt is een rasp fijn om te hebben, doordat je dan de chocola kunt raspen mocht dat nodig zijn. Of als je een poké bowl aan het maken bent dan kun je de wortel ook fijn raspen. Verder door zelf te raspen is ook goedkoper, verser en een stuk ambachtelijker. Ook ben je dan als een echte chef kok bezig in de keuken. Je kunt zelf zo fijn raspen als dat je wilt, terwijl de geraspte producten die je in de supermarkt koopt al voor jou bepaalt is hoe dun het zou moeten zijn. Ook krijgt het eten een net wat extra professionele touch aan de maaltijd. Er zijn speciale raspen voor chocola en kaas, maar ook universele raspen die je voor haast alles wel kunt gebruiken.

Keukenmachine

Met een keukenmachine kun je alle kanten op. Je kunt vlees malen in de keukenmachine, waarmee je een hamburger mee kunt maken. Verder kun je ook allerlei sauzen maken in de keukenmachine voor de pasta, maar je kunt ook pesto erin maken. Groenten kun je gemakkelijke hakken in de machine, waardoor je dat al niet meer hoeft te doen. Home made hummus is ook gemakkelijk te maken met een keukenmachine. Zo is de keukenmachine erg veelzijdig, waardoor je het haast bij ieder gerecht kunt gebruiken. Doordat je bijvoorbeeld je eigen pesto hebt gemaakt voor de pasta krijgt het een ambachtelijk tintje aan het eten. Waardoor het stiekem ook een stuk lekkerder gaat smaken de pasta.

Koffiezetapparaat

In de ochtend drinken de meeste mensen als eerste een kopje koffie om wakker te worden. Hierdoor wordt je toch net wat wakkerder door dan een glas water. Ook is het fijn als je geen sloten water drinkt als koffie, maar echt goede koffie waar je snel door wakker wordt. Door zelf te kiezen welk apparaat en welke koffie bij je past kun je de juiste koffiezetapparaat aanschaffen. Verder zijn er verschillende opties waar tussen je kunt kiezen, want je kunt ook een inbouw koffiezetapparaat aanschaffen. Waardoor het mooi past bij de keuken. Maar je kunt ook gewoon kiezen voor een mooi apparaat voor op het keukenblad.

Blender

Een blender in huis hebben een is een ware uitkomst in de keuken. Want al je oude fruit kan je erin doen en ervoor zorgen dat het een lekker sapje wordt, zodat je het fruit niet hoeft weg te gooien. Als je van plan bent om vaak de blender te gebruiken dan is het goed om er ook een beetje in te investeren. Een blender kan dan langer mee gaan en je kunt meerdere opties op een blender hebben, waardoor je het vaker kunt gebruiken. Doordat je dan ook groentes kunt blenden voor soep, waardoor je lekkere verse soep hebt. Verder kan een blender ook tijd besparen in de ochtend om een lekkere smoothie te maken in plaats van boterhammen te smeren. Ook voor babyhapjes is een blender een uitkomst, doordat je alles in de blender kunt gooien. Waardoor het goed gepureerd wordt, zodat jouw kindje het lekkerste en verse maaltijd krijgt  waar die heel blij mee is.

Weegschaal

Als je nieuwe recepten of nieuwe baksels wil uitproberen moet je vaak ingrediënten afwegen, omdat je nog niet helemaal weet hoeveel er van het ingrediënt in moet. Dan is een weegschaal in huis erg fijn om te hebben, want dan kun je precies de hoeveelheid toevoegen dat moet. Ook kan het een pronkstuk zijn in de keuken, door een mooie oude weegschaal er neer te zetten wordt een mooie decoratie in de keuken. Verder is een weegschaal in de keuken vooral heel erg praktisch, want als je hem niet hebt dan moet je alles op gevoel doen. Wat erg in de soep kan lopen, daarom is het verstandig om een weegschaal in huis te hebben.

Keukengerei

Bestek is logisch om in huis te hebben. Alleen zoals een pollepel of een pannenlikker eigenlijk ook, doordat het bakken en koken een stukje makkelijker maken. Door een goede garde in huis te hebben, kun je alle ingrediënten goed door elkaar heen mixen met de hand. Verder zijn andere soorten keukengerei ontzettend handig om te hebben, want dat maakt het koken een stuk gemakkelijker. Ook knoei je niet snel en kun je rustig koken, zonder dat het mislukt. Verder zijn snijplanken ook fijn om te hebben, want dan hoef je niet op het aanrecht te snijden. Door eerst de basic keukengerei aan te schaffen en later de gespecialiseerde keukengerei kun je echt bepalen wat je nodig hebt. Als je niet zo vaak bakt dan heb je minder snel een deegroller nodig. Zo koop je alleen de spullen die je echt nodig hebt.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Waar koop jij jou potten en pannen?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel