Eten & Drinken / Koken Leestijd: 5 minuten
Wat is er lekkerder op een warme zomerdag dan een fris ijsje? Een verrukkelijk, zelfgemaakt ijsje! Van yoghurtijs met vers fruit tot mojito-ijs... Wij geven je hier alvast 5 heerlijke ijsrecepten mee waarvan de smaken je zeker doen laten wegsmelten! Lees het artikel

We love ice cream! 5x chille ijsrecepten om bij weg te smelten!

Leestijd: 5 minuten

Velen zullen het beamen: het is nooit te koud voor een overheerlijke ijstraktatie. Maar op een warme zomerdag is het zelfs pure noodzaak om de hitte aan te kunnen. Heb dus geen schuldgevoel als je voor de zoveelste keer deze week een heerlijk ijsje verorbert, immers: ‘One ice cream a day keeps the doctor away’.

Gelukkig kun je heel gemakkelijk zelf deze koude traktaties maken! In dit artikel hebben we dan ook de lekkerste en fijnste ijsrecepten op een rijtje gezet. Een stuk voordeliger en ook nog eens erg leuk om te doen met je kids op een zomerse dag! Dat wordt smullen…

1. Frozen Yoghurt met bosbessen

De basis voor dit recept komt uit Jamie Oliver’s kookboek 'Jamie’s Superfood voor elke dag'. Het fijne eraan is dat het een heerlijk en gezond tussendoortje is en dat je er eindeloos mee kunt variëren. Vervang bijvoorbeeld de yoghurt door kwark, varieer met het soort fruit dat je gebruikt en voeg naar smaak honing, nootjes of geraspte chocolade toe.

Het basisrecept voor twee personen bevat:
  • 250 gr blauwe bessen
  • 50 gr havermout
  • een halve rijpe banaan
  • een snuf kaneel
  • 200 gr yoghurt

Hak de bessen, banaan, kaneel en havermout fijn in een keukenmachine. Giet vervolgens langzaam de yoghurt erbij. Je kunt dit ijs het beste direct eten. Als je het toch in de vriezer bewaart, kun je het bevroren ijs daarna met een scheutje melk in de keukenmachine opnieuw romig maken. Smaakt dit ijsje naar meer? Bestel zonder te twijfelen, meteen hier bij Bruna, het boek van Jamie Oliver!

Gouden tip van Goedkoop.nl

Van roomijsmachine tot Zoku Slow Pop ijsmaker, ijsstokjes en ijshoorntjesmaker... Met een beetje hulp van Blokker hoef jij straks helemaal niet naar Italië voor het lekkerste ijs, dat maak je dan helemaal zelf! Bestel snel al je benodigdheden en laat dan die warme temperaturen maar komen!

Alles voor het lekkerste ijs!

2. Peanut Butter Ice Cream

Huh? Pindakaas-ijs? Jazeker, en het is nog lekker ook! De combinatie van nootjes met de zoete smaken van banaan en chocolade is echt goddelijk, dit recept is een aanrader voor de echte zoetekauw.

Voor ongeveer 750 ml ijs heb je het volgende nodig:
  • 1 blikje gecondenseerde melk, 
  • 50 ml halfvolle melk
  • 300 ml slagroom
  • tl vanille-extract,
  • 1 rijpe banaan
  • 1 tl citroensap
  • 3 el pindakaas
  • 200 gr chocolate chip cookies
Prak de banaan samen met de pindakaas en het citroensap. Mix vervolgens de gecondenseerde melk en de halfvolle melk door dit mengel. Klop in een andere kom de slagroom lobbig en spatel dit heel rustig door het pindakaasmengel. Breek de cookies in grove stukken en schep door het mengsel. Laat het geheel minimaal zes uur in de vriezer staan in een afgesloten bak. Zorg wel dat je het ijs ruim voor het serveren uit de koelkast haalt, zodat je het gemakkelijk kunt scheppen. Smakelijk!

3. Oreo-Nutella-ijs

Voor wie vond dat het vorige recept naar meer smaakte: wees gerust, er ís meer! Dit recept voor Oreo-Nutella-ijs uit het Guilty Pleasures Kookboek van Sabine Koning is werkelijk onweerstaanbaar en het is gelukkig ook nog eens super gemakkelijk te maken. O jee, dit ijs willen we ieder weekend!

Voor 800 ml ijs heb je het volgende nodig:

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 50 ml halfvolle melk
  • 100 gr Nutella
  • 300 ml slagroom
  • 150 gr Oreo’s.

Mix de gecondenseerde melk, de halfvolle melk en de Nutella tot een luchtig mengsel. Klop in een andere kom de slagroom lobbig en meng dit heel voorzichtig met het Nutella-mengsel. Verkruimel de Oreo’s met de hand en voeg de kruimels bij het ijsmengsel. Zet minimaal vijf uur in de vriezer in een afsluitbare bak en laat het weer wat ontdooien voordat je het serveert.

Tip: Ontdek nog meer 'onweerstaanbare caloriebommen' en koop hier bij BookSpot het 'Guilty pleasures kookboek' van Sabine Koning!

4. Tropical Nice-cream

De term nice-cream staat voor gezond ijs met banaan als basis. Veel gezondheidsfreaks zweren erbij, maar omdat dit ijs gewoon hemels is wordt het hoog tijd dat iedereen het leert kennen, veganist of niet!

Voor één persoon heb je nodig:
  • 3 bevroren bananen
  • 5 verse aardbeien
  • een scheut amandelmelk
  • 1 passievrucht en een halve mango (voor garnering)
Mix de bananen en aardbeien samen met de amandelmelk in je blender tot je een smeuïge massa hebt. Snijd de halve mango in stukjes, lepel de passievrucht uit en versier hiermee je zelfgemaakte ijs. Aloha!

5. Mojito-ijs

Ben je naast ijs ook fan van cocktails in de zomer? Dan ben je vast verzot op dit recept, want hiermee worden beide ‘guilty pleasures’ bevredigd!

Je hebt nodig:
  • tien ijsvormpjes
  • 50 cl water
  • 155 gr suiker
  • 40 muntblaadjes
  • 20 cl versgeperst limoensap
  • 6 cl witte rum
  • 10 partjes limoen
Breng het water met de suiker aan de kook in een kleine steelpan, haal van het vuur en voeg de helft van de muntblaadjes toe. Dek af en zet een paar uur - liefst een nacht - in de koelkast om te trekken. Haal vervolgens de verkregen siroop door een zeef, waarbij je extra op de muntblaadjes duwt om het sap eruit te persen. Voeg het limoensap, de rum en tien muntblaadjes toe aan de siroop en meng goed. Plaats in elk ijsvormpje een schijfje limoen en een blaadje munt en verdeel het mengsel met een lepel over de vormpjes. Steek er stokjes in en je ijsjes kunnen de vriezer in. Nog even wachten en dan… smullen maar!
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat is jouw favoriete, zelfgemaakte ijsje? Staat ie hier nog niet tussen en wil je het recept met ons delen? Laat het in een reactie hieronder achter!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel