Claudia
Eten & Drinken / Uit eten Leestijd: 3 minuten
In vele landen ter wereld zijn paddenstoelen met hallucinogene werking illegaal. Nederland vormt daarop een uitzondering met de magische truffel. Inderdaad voldoet dit psychoactief materiaal aan een aantal criteria waardoor het toch veilig gebruikt kan worden. Daarom is het niet opgenomen in de Opiumwet. Je kunt met een gerust hart magische truffels bestellen van Nederlandse oorsprong bij een betrouwbare verkoper. Indien verantwoord gebruikt, zijn ze niet gevaarlijk. Lees het artikel

Nederland is ’s werelds favoriete leverancier van de beste magische truffels

Leestijd: 3 minuten

In de moderne wereld van de 21e eeuw verlangt de goed geïnformeerde consument naar openheid, transparantie, veiligheid en duurzaamheid. De tijd dat goedkoop goed genoeg was, is voorbij. Gelukkig maar! Wie slim koopt, overweegt hoe de verhouding ligt tussen prijs en kwaliteit, en wil op geen enkele manier het gevoel krijgen bedrogen uit te komen. Ook al staat het niet in de Opiumwet

Wat is een magische truffel nu precies?

Om het gemakkelijk voor je te maken, vergelijk je een magische truffel heel gewoon met de truffelsoort (tuber) die als delicatesse gegeten wordt. Het wordt dan ook direct voor je duidelijk dat geen van beide paddenstoelen zijn, ook al worden ze daar gemakkelijk mee verward. In feite zijn truffels zwammen of zwamdraden die onder de grond groeien. Sommige soorten ontwikkelen een groot vruchtlichaam. Een paddenstoel is biologisch gezien het bovenaardse vruchtlichaam van een zwam of schimmel. Kort samengevat zijn alle paddenstoelen zwammen, maar zijn niet alle zwammen ook paddenstoelen.

Psychoactieve stoffen

Hoewel magische truffels dus niet hetzelfde zijn als magische paddenstoelen, hebben ze toch tenminste één eigenschap gemeen: ze bevatten psychoactieve substanties waarmee je high kunt worden.

Gebruikers die zowel magische truffels als magische paddenstoelen hebben geprobeerd, zeggen wel eens dat de werking van magische truffels minder sterk is. Eerlijk gezegd is dat een kwestie van perceptie. Truffels zijn een andere klasse product. Ze worden zorgvuldiger afgewogen dan paddo’s en de potentie staat duidelijk op de verpakking.

Eten, drinken, microdoseren

Magische truffels consumeren, kun je op verschillende manieren doen. Afhankelijk van de bereidingsmethode is het psychoactieve effect ook verschillend. Er zijn enkelingen die hun magische truffels rauw consumeren. Mogelijk vraag je je af hoe dat smaakt. Stel je voor dat het na een paar warme dagen begint te regenen. Snuif de typische geur van natte aarde. Ongeveer zo smaken magische truffels.

Vind je een grondsmaakje maar niets, dan bestaan er gelukkig heel wat recepten om de truffelsmaak te verdoezelen. Chocolade ligt voor de hand als knipoogje naar de lekkernij die je bij een chocoladespecialist vindt. Pure chocolade heeft de voorkeur omdat deze het zuiverste smaakt, maar niet hoeft je tegen te houden om te experimenteren met melkchocolade, witte of zelfs roze chocolade.

Thee trekken van magische truffels gaat vlot en eenvoudig. Gewoon op smaak brengen met suiker of honing, en genieten maar.

Heb je interesse om te microdoseren, dan kunnen we magische truffels zeker aanraden. Het is een favoriete methode om op een milde manier te genieten van de eigenschappen. ’s Morgens een miniportie op nuchtere maag is voldoende om de ganse dag aan te kunnen, zelfs als je agenda op dat moment heel wat voller is dan normaal.

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Ben jij ook dol op truffels?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel