Claudia
Eten & Drinken / Uit eten Leestijd: 3 minuten
Een dagje uit, een vakantie boeken en… uiteten gaan! Het kan allemaal weer. Daar zijn we allemaal hartstikke blij mee natuurlijk, maar dit gaat onze portemonnee wel weer merken. Ook al is het in de meeste gevallen meer dan je geld waard, zou iedereen wel willen dat dit wat goedkoper kon. Goed nieuws: het kán voordeliger! Wij hebben een aantal handige bespaartips voor je. Lees het artikel

Tips om zo goedkoop mogelijk uiteten te gaan

Leestijd: 3 minuten

Een dagje uit, een vakantie boeken en… uiteten gaan! Het kan allemaal weer. Daar zijn we allemaal hartstikke blij mee natuurlijk, maar dit gaat onze portemonnee wel weer merken. Ook al is het in de meeste gevallen meer dan je geld waard, zou iedereen wel willen dat dit wat goedkoper kon. Goed nieuws: het kán voordeliger! Wij hebben een aantal handige bespaartips voor je.

Sla het voorgerecht over

Thuis eet je normaal gesproken ook geen voorgerecht, dus waarom buiten de deur wel? Natuurlijk zijn er uitzonderingen, zoals een etentje met een hele grote groep vrienden en/of collega’s waardoor je erg lang op je eten moet wachten. Dan is zo’n klein hapje toch wel fijn tegen de honger en vaak voor de rekening van de grote baas. Hoe dan ook, al is zo’n voorgerecht heerlijk, het kost ook wel wat. Kun je toch echt niet zonder voorgerecht, bekijk dan goed de prijzen van tevoren. Een simpel mandje stokbrood met kruidenboter of tapenade mag er namelijk ook prima zijn.

Een drankje of twee minder

Geen enkel drankje nuttigen zit er natuurlijk niet op wanneer je uiteten gaat. Al snel drink je meer dan je nodig hebt en dit gaat je portemonnee natuurlijk merken. Denk er daarom aan altijd een karaf met kraanwater te bestellen. De meeste restaurants geven deze gratis weg of voor een spotprijsje. Zo krijg je geen echte dorst meer tijdens het eten en blijf je toch genieten van je favoriete drankje. En dat terwijl je er minder van hoeft te bestellen. Dat scheelt enorm. Proost alvast!

Een vaste prijs

Heb je een bepaald budget in gedachte? En wil je je hier ook écht aan houden? Dan is de oplossing simpel: all you can eat! Bij dit soort restaurants is de keuze enorm en kun je je geheid helemaal vol eten, maar weet je vooraf al hoeveel je gaat betalen. Vooral all you can eat sushi restaurants zijn daarom ware favorieten, want vis op zich is al behoorlijk prijzig. Hier ben je voor bijv. 2 uur lang sushi eten slechts €25 p.p. kwijt. Dit is wel uitgezonderd drankjes, dus houd hiervoor bovenstaande tip in gedachte.

Houd kortingsites in de gaten

Als je niet gelijk dit weekend uiteten wilt en rustig de tijd neemt om online te zoeken naar aanbiedingen, dan ben je half Nederland een aantal stappen voor. Op websites zoals SocialDeal en Groupon zijn er namelijk altijd fijne kortingsbonnen en andere acties te vinden. En dat ook voor restaurants. Dit kan je soms tot wel 50% schelen! Let hierbij wel goed op de voorwaarden, want vaak zijn deze acties slechts op bepaalde dagen geldig of tot een bepaalde datum te gebruiken.

Gezellig delen

Tenslotte willen we het even hebben over een concept dat steeds populairder wordt: shared dining, oftewel je eten delen. Hierbij kies je in plaats van een voor- en een hoofdgerecht voor diverse gerechten (meestal zo groot als een voorgerecht). Een soort van tapas dus. Deze kleine gerechten deel je met de rest van de tafel. Zo probeer je veel diverse gerechtjes uit en hoef je geen grote, dure gerechten te bestellen. Het ligt natuurlijk alsnog aan de groep of jullie daadwerkelijk voordeliger uit zijn, maar als jullie niet alles in één keer bestellen, dan proef je veel meer voor je geld. Ze zit jouw buik snel vol en blijft jouw bankrekening dat ook. Wat een top concept!

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Hoe bespaar jij op een avondje uiteten?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel