Richard
Geldzaken / Betalen Leestijd: 3 minuten
Eigenlijk is het zonde van het geld om een gloednieuwe auto te kopen. Ja, hij heeft nog geen slijtage, maar het kan ook een maandagochtendauto zijn die allerlei problemen kan gaan vertonen. Bovendien, wanneer je hem van het terrein van dealer af rijdt, daalt hij meteen tot een aantal duizenden euro’s in waarde. Maar welke auto kun je met een redelijk gerust hart tweedehands kopen? We bespreken zes betrouwbare auto’s om tweedehands te kopen. Lees het artikel

6 betrouwbare auto’s om tweedehands te kopen

Leestijd: 3 minuten

Toyota Yaris: compact en degelijk

Zoek je een compacte auto die net even een stapje ruimer is dan een stadsauto, dan is de Toyota Yaris een uitstekende optie. Dit model is al jarenlang een van de betere wagens in zijn segment. De Yaris heeft een betrouwbaarheidspercentage van 99,1%. Dat zijn echt hele goede cijfers. Zeker een auto om in overweging te nemen dus!

Hyundai Kona: robuust met bijzonder uiterlijk

Zoek je een auto met een hoge zit? Overweeg dan de Hyundai Kona. Deze auto is te classificeren als een compacte SUV. De Kona bestaat zowel als elektrische auto als met een benzinemotor. Naast dat het een robuuste, betrouwbare wagen is, heeft het model ook een bijzonder uiterlijk. Kenmerkend zijn de dubbele koplampen en achterlichten, maar ook de gleuf boven de grille en de zwarte kunststof carrosseriedelen die alles bij elkaar de auto een heel eigen look geven.

Mitsubishi ASX: ook als betrouwbare automaat verkrijgbaar

De Mitsubishi ASX is een uiterst degelijke auto met een hoge betrouwbaarheid. De ASX is een compacte 5-deurs crossover SUV. De wagen bied je een hoge instap en een grote achterklap om comfortabel zowel mensen als bagage te vervoeren. De ASX is ook te vinden als CVT-automaat met voorgeprogrammeerde standen. De automaat kan handig bediend worden via schakelflippers aan het stuurwiel.

Audi Q3 diesel: luxe, comfortabel en betrouwbaar

Zoek je een premium model dat betrouwbaar is ondanks alle poespas die in theorie kapot zou kunnen gaan? Dan is de Audi Q3 diesel een absolute aanrader. Met een betrouwbaarheidspercentage van 97% is dit misschien wel de beste auto in zijn klasse. De Audi Q3 is een luxe 5-deurs SUV met een onberispelijk afgewerkt interieur en een hoog rijcomfort.

Honda Jazz: Japanse betrouwbaarheid en verrassend multifunctioneel

De Honda Jazz is een toonbeeld van Japanse betrouwbaarheid, maar is vooral ook een erg interessante compacte auto. De tweede generatie, die vanaf 2002 op de markt is, is een 5-deurs hatchback die wat weg heeft van een MPV. De Jazz is compact, maar opvallend ruim vanbinnen. Interessant is dat je de zitting van de in delen neerklapbare achterbank tegen de rugleuning kunt opklappen, waardoor je achter de voorstoelen gemakkelijk een grote kamerplant of televisie rechtop vervoeren. Zelfs een fiets gaat gemakkelijk mee in de Honda Jazz.

Ford Fiesta: populair en degelijk

De Ford Focus is een zeer betrouwbare auto in het compacte middenklasse segment en is een van de populairste Ford-modellen. De Ford Focus is tweedehands te krijgen als 3- of 5-deurs hatchback, als 4-deurs sedan met kofferbak, als 5-deurs stationwagen en zelfs ook als coupé-cabriolet met een stalen dak dat open kan.


Een tweedehands auto kopen waar je van op aan kunt kan dus zeker. Vooronderzoek naar de betrouwbaarheid van bepaalde modellen loont. Maar controleer de auto die je van plan bent tweedehands te kopen ook goed van binnen en buiten. Vraag zeker ook om een onderhoudsrapport om te zien of de auto in het verleden al veel gebreken heeft gehad.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel