Lan
Geldzaken / Betalen Leestijd: 3 minuten
Op 1 maart is het weer zover: vanaf dan kun je weer je belastingaangifte doen. Een taakje dat niet iedereen even leuk vindt. Bekijk het zo: hoe sneller je ermee aan de slag gaat, des te sneller je ervan af bent. En wij van Goedkoop.nl staan je natuurlijk bij! Wij hebben alles wat je moet weten nog eens op een rijtje gezet en een gouden tip voor je! Lees het artikel

Belastingaangifte over 2019 doen: alle informatie op een rijtje

Leestijd: 3 minuten

 

Gouden tip van Goedkoop.nl

Advies nodig? Kijk jij elk jaar tegen dit moment op en ben je bang om foutjes te maken? Vraag dan geheel kosteloos het FiscAlert magazine aan en ontvang gratis de laatste belastingaangifte tips & tricks!

Ontvang gratis tips over de belastingaangifte

Moet ik verplicht belastingaangifte doen?

Veel mensen vragen zich af het echt moet en/of nodig is om aangifte te doen. Heb jij een brief van de Belastingdienst gekregen met het verzoek om het te doen? Dan ben je wel verplicht om dit te regelen. Zelfs als het blijkt dat je niets hoeft te betalen of geld terugkrijgt. Krijg je de brief niet? Dan wordt er van je verwacht dat je zelf controleert of je aangifte over inkomstenbelasting 2019 moet doen. Vergeet dit niet, want dit is zeker de moeite waard. In veel gevallen kun je namelijk geld terugkrijgen van de Belastingdienst. Dit kan oplopen tot een mooi bedrag! En zeg nou zelf, een extra zakcentje is altijd mooi meegenomen.

Hoe kan ik aangifte doen?

Er zijn tegenwoordig meerdere manieren om aangifte te doen:

  • Online via Mijn Belastingdienst, de aangifte staat vanaf 1 maart klaar in je account
  • Via de Aangifte 2019 app (let op: niet iedereen kan gebruik maken van de app, het is afhankelijk van je situatie). De app is beschikbaar voor Android en iOS.

Het voordeel van Mijn Belastingdienst en de Aangifte 2019 app, is dat veel gegevens al voor je zijn ingevuld. Het is dus dan nog een kwestie van controleren en aanvullen waar nodig.

Dit is wat je nodig hebt

  • Persoonlijke gegevens. Niet alleen je eigen gegevens, maar ook van jouw partner en kinderen (BSN nummers, rekeningnummer, DigiD)
  • Jaaropgaven over 2019 of je salarisstroken + ontvangen partneralimentatie
  • Bankrekeningen (jaaroverzicht eigen rekening, jaaroverzicht spaarrekening, jaaroverzicht rekening van je kinderen en een jaaroverzicht van je beleggingen in 2019)
  • WOZ-waarde van je woning (let op: met peildatum 1 januari 2018)
  • Notarisafrekening (alleen van toepassing als je een huis hebt gekocht of verkocht)
  • Jaaropgave van je hypotheek
  • Betalingsbewijzen van giften, zorgkosten die niet vergoed zijn en partneralimentatie. Studenten hebben ook een bewijs nodig van de betaalde studiekosten als ze geen recht hadden op studiefinanciering
  • Voorlopige aanslagen over 2019 (indien je die hebt gekregen)

Tot wanneer kan ik aangifte doen?

Het is de bedoeling dat je dit vóór 1 mei regelt. Mocht dit op een of andere manier niet lukken, dan moet je uitstel aanvragen. Houd er wel rekening mee dat je 4% rente moet betalen bij een te betalen aanslag. Het is dus beter om er snel voor te gaan zitten.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat doe jij met het bedrag dat je terugkrijgt?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel