Richard
Geldzaken / Betalen Leestijd: 3 minuten
De onlangs flink gestegen inflatie kan behoorlijk wat invloed gaan hebben op de koopkracht van veel mensen. Een goed moment om weer eens te kijken naar je financiën. Let hierbij vooral goed op abonnementen. Zeker omdat abonnementsgeld vaak automatisch geïncasseerd wordt, weten maar weinig mensen echt goed hoeveel ze er eigenlijk maandelijks aan kwijt zijn. Hieronder lees je hoe je kunt besparen op je mobiele telefoonabonnement door te kiezen voor een refurbished telefoon of een goedkoper model. Lees het artikel

Met je mobiel besparen op je mobiele abonnement

Leestijd: 3 minuten

Een goed voorbeeld van een abonnement dat een flinke kostenpost kan zijn zonder dat je dat beseft, is het mobiele telefoonabonnement.

Meer over de opbouw van het maandbedrag van je mobiele telefoonabonnement

Bij veel mensen bestaat het maandbedrag van hun mobiele telefoonabonnement eigenlijk uit twee onderdelen. Aan de ene kant betaal je voor het gebruik van het netwerk, zodat je kunt bellen, sms'en en internetten. Het andere gedeelte bestaat uit aflossing van de telefoon. Smartphones zijn de afgelopen jaren behoorlijk in prijs gestegen. Zeker niet iedereen kan zomaar de aanschaf in een keer bekostigen. Velen kiezen er daarom voor de aanschafprijs uit te smeren over de gehele abonnementsperiode. Wil je echter besparen op je abonnement, dan is het goed om na te gaan of je wel dat allernieuwste model nodig hebt. Mogelijk kun je ook prima uit de voeten met een refurbished phone of een goedkoper model.

Zo bespaar je geld met een refurbished phone of een goedkoper model

Bestel je nu bijvoorbeeld bij KPN de nieuwste iPhone 13, dan betaal je daar via je abonnement minimaal 720 euro voor. Uitgesmeerd over een contractperiode van twee jaar, gaat het maandelijks om bijna dertig euro voor de aflossing. Een heel ander financieel plaatje krijg je als je kiest voor een refurbished telefoon. Met een iPhone X abonnement betaal je bij Simyo bijvoorbeeld maandelijks slechts vijftien euro voor de aflossing van de telefoon (360 euro verdeeld over 24 maanden).

Ben je meer een Android-fan, en toe aan een andere mobiel? Bij Vodafone is de toestelwaarde van een nieuwe Samsung S22 in combinatie met een abonnement ook ongeveer 720 euro. Ook in dit geval betaal je met een 2-jarig contract maandelijks bijna dertig euro alleen aan aflossing. Hoef je niet per se rond te lopen met een technologisch hoogstandje? Voor een Samsung Galaxy a22 5g 64gb betaal je in combinatie met een abonnement bij Simyo slechts zes euro per maand voor de aflossing (144 euro verdeeld over 24 maanden).

Besparen is een keuze in dit geval

Maandelijks geven mensen zo’n tien tot wel zeventig euro uit aan het abonnement voor hun mobiele telefoon. Dat je hier geld aan kwijt bent, is niet gek. Smartphones zijn immers zo’n belangrijk rol in het dagelijkse leven gaan spelen, dat ze niet meer weg te denken zijn. Hoeveel je er echter per maand aan kwijt bent, kun je wel enigszins zelf bepalen. Door te kiezen voor een  refurbished telefoon of een wat goedkoper model kun je je abonnementsgeld flink verlagen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Simyo.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel