Richard
Geldzaken / Betalen Leestijd: 2 minuten
Een klusje hier en een klusje daar: hartstikke leuk allemaal, maar als serieuze doe-het-zelver is het soms een aardige investering. Maar hoe bespaar je geld op al je projecten, als we het hebben over apparatuur en machines? Je leest het in dit artikel. Lees het artikel

Zo bespaar je geld op doe-het-zelf projecten

Leestijd: 2 minuten

Aan een kleine gereedschapskist met een hamer en een schroevendraaier heb je namelijk voor de meeste klussen niet genoeg. Dus schaf je al een keer een decoupeerzaag aan voor het afkorten van hout, een laserwaterpas voor het gelijkmaken van cementwerk, en een accuboormachine voor klussen waar schroefwerk bij komt kijken. Eigenlijk vind je altijd wel een excuus om weer een nieuw apparaat aan te schaffen, want je hebt het echt nodig.

Huren in plaats van kopen

Veel machines heb je maar af en toe nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een laminaatsnijder of een behangafstomer. Eigenlijk is het dus hartstikke zonde om deze machines allemaal aan te schaffen. Je gebruikt ze waarschijnlijk niet dagelijks, en ze nemen ook nog eens ontzettend veel ruimte in. Daarom is machineverhuur een goede oplossing. Er zijn allerlei machines voor gebruik binnenshuis te huur, maar ook voor wanneer je bijvoorbeeld in de tuin aan de slag gaat kun je beter huren dan kopen. Zo huur je gemakkelijk een grondsleuvenfrees, grondfreesmachine of werktuigdrager online. Ook voor het wegblazen van blad of het zagen, snoeien of maaien in en rondom de tuin hoef je zelf geen materiaal aan te schaffen. Handig hè?

Het verticuteren van het gazon

Nu we het toch al over klussen in de tuin hebben: de zomer staat voor de deur. Daarom willen we kunnen genieten van een strak gazonnetje. Na het klussen in je luie stoel op het gras, beentjes hoog en een koud biertje erbij, maar hoe krijg je dat gazon nu zo strak mogelijk? Door het gazon te verticuteren. Dit houdt in dat je ervoor zorgt dat er lucht bij het gazon komt. Verticuteren kun je het beste doen in het voorjaar of najaar. Voordat je verticuteert zorg je er eerst voor dat het gras kort is gemaaid. Met een verticuteermachine kam je de mos- en viltlaag uit het gazon, waardoor het er nadien een stuk gezonder uitziet. Ook die verticuteermachine hoef je niet zelf aan te schaffen, maar kunt gewoon een verticuteermachine huren. Bijkomend voordeel van een verticuteermachine ten opzichte van een verticuteerhark? Het is een stuk minder zwaar, en met de zon hoog aan de hemel maken we het onszelf toch graag zo makkelijk mogelijk. Geniet van je zomerklare tuin!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel