Richard
Geldzaken / Lenen Leestijd: 3 minuten
Geld lenen kost geld. Dat is een slogan die je zo vaak hebt gehoord in je leven, waardoor je er niet eens over na zou denken. Overal word je met die slogan geconfronteerd, waardoor je terughoudend wordt. Dat het geld kost daar is niks aan gelogen, maar soms is er geen andere optie. Op sommige momenten ben je blij dat je geld kunt lenen. Laat je niet langer tegenhouden en durf een lening af te sluiten. Waar je die voor nodig kunt hebben, lees je in dit artikel. Lees het artikel

De 7 beste redenen om een lening af te sluiten

Leestijd: 3 minuten

Reden 1: Woning verduurzamen

Met de crisis die op de loer ligt en de stijgende energieprijzen moet je jouw woning gaan verduurzamen. Je zou een dief zijn van je eigen portemonnee als je dat niet doet. Echter, heb je hier wel een budget voor nodig. Verduurzaming is duur, dus een lening komt als geroepen. Zo heb je ruimte om de woning onder andere goed te isoleren.

Reden 2: Pech in huis

Het is altijd aan te raden om te sparen voor een buffer. Mochten er dan onvoorziene omstandigheden zich voor doen, dan heb je nog altijd een klein budget. Alleen niet iedereen heeft zo’n buffer. In dat geval kun je maar beter lenen, zodat je snel die nieuwe wasmachine of koelkast kunt aanschaffen.

Reden 3: Een nieuwe auto

Auto’s hebben helaas niet het eeuwige leven. Het kan wel eens voorkomen dat ze het begeven en dat het een dure grap is om deze te laten maken. Het is niet gek dat je daar geen geld voor hebt, want we hebben het dan over flinke bedragen. Een lening zou dan ook goed van pas komen. Dat geleende bedrag kun je vaak beter besteden aan een nieuwe auto, dan aan de reparatie van de oude.

Reden 4: Het huis uitbreiden

Je kunt het huis verduurzamen om niet langer een dief te zijn van je eigen portemonnee. Alleen wordt het niet per se de woning mee vergroot. Misschien wil je het huis wel uitbouwen met een grote bijkeuken. Of wil je daar jouw eigen kantoor of bedrijf gaan vestigen in dat geval zou een 5.000 euro lening bijvoorbeeld goed van pas komen. Dan heb je genoeg budget om uit te breiden.

Reden 5: Een caravan kopen

Droom je al jaren van jullie eigen camper of caravan? Dan is het nu tijd om daar eens werk van te maken. Je kunt er eenvoudig een lening voor afsluiten. Jullie zullen niet het eerste stel zijn die hiervoor kiest. Door deze lening heb je namelijk een hoop plezier ervan in de toekomst. Wie kijkt er niet uit om te pas en te onpas op reis te kunnen met een camper of caravan voor de deur.

Reden 6: Meer wooncomfort

Het verduurzamen en uitbreiden van een woning is erg verstandig. Alleen vergroot je daar altijd het wooncomfort mee? Waarschijnlijk niet. Een veranda zou bijvoorbeeld een optie zijn om het wooncomfort uit te breiden. Andere mogelijkheden zijn het verbouwen van de badkamer of het creëren van een echte woonkeuken.

Reden 7: Extra bestedingsruimte

Er zijn altijd onvoorziene omstandigheden die zich voor kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan het krijgen van een baby. Jullie kunnen zomaar in verwachting raken, zonder er financieel op voorbereid te zijn. Maar, ook zonder onvoorziene omstandigheden is extra geld erg welkom. Want ook met oudere kinderen, heb je soms wat extra bestedingsruimte nodig. Je weet al jaren op welke leeftijd ze gaan studeren, maar toch kun je daar niet op voorbereid zijn als het moment daar is. Extra bestedingsruimte is dan ook altijd zeer welkom.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel