Leila
Geldzaken / Lenen Leestijd: 3 minuten
Zoals velen van jullie weten bestaan er heel wat verschillende kredietverstrekkers. Het is niet gemakkelijk om deze allemaal te vergelijken en de juiste bank te kiezen. Het is belangrijk om voor een bank te kiezen die echt bij je past. Zo haal je het meeste uit jouw lening. Om je een handje te helpen hebben wij de beste kredietverstrekkers en hun kenmerken even op een rijtje gezet. Lees het artikel

De beste kredietverstrekkers op een rijtje

Leestijd: 3 minuten

Glashelder lenen bij Freo

Freo is de online leenspecialist bij Rabobank. Bij Freo geld lenen gebeurt onder heldere voorwaarden. Duidelijkheid dragen ze hoog in het vaandel, zo weet je precies wat je mag verwachten en kom je niet voor verrassingen te staan. Daarnaast wordt er geen onderscheid gemaakt tussen klanten, iedereen is gelijk. Freo is over het algemeen erg streng, niet iedereen kan zomaar een lening afsluiten. Door streng op te treden verlagen ze het risico en kunnen ze ook de rente verlagen. Vervolgens behoort Freo door hun lage rente tot de top 3 van voordelige kredietverstrekkers.

Directa.nl: old but gold

Directa.nl is al een tijdje een grote speler op de markt. Je kan namelijk al 20 jaar bij hun terecht. Door deze jarenlange ervaring bieden ze jou passende en verantwoorde leningen aan. Daarnaast kan je online vrijblijvend een offerte aanvragen, er zijn geen verplichtingen aan verbonden. Kies je voor Directa.nl dan heb je na het ondertekenen van jouw contract 14 dagen bedenktijd. Tot slot krijg je als klant een beveiligde online omgeving op de website waar je jouw geldzaken eenvoudig kan beheren, ook in het buitenland.

Lender & spender: simpel maar effectief

Lender & Spender is een erg innovatief en snelgroeiend bedrijf. Je kan probleemloos online geld lenen, er is geen papierwerk nodig. Je leent rechtstreeks van andere consumenten en bedrijven zonder tussenkomst van een bank. Door dit systeem kunnen ze kosten besparen en een lage rente toerekenen.  Daarnaast willen ze op deze manier de markt eenvoudiger, transparanter en efficiënter maken. Tot slot streven ze naar een vriendelijke en goed te bereiken klantenservice. Wees maar zeker dat ze jouw vragen met een glimlach zullen beantwoorden.

Bij Findio beslis jij zelf

Bij Findio lenen kies jij zelf! Het is mogelijk om zonder advies een lening aan te vragen. Op de zeer informatieve website vind je alles wat je moet weten gemakkelijk terug. Heb je toch vragen? Ze helpen jou telefonisch graag verder. Op deze manier kom je er snel achter of je in aanmerking komt voor de lening. Zo ja? Dan ontvang je een vrijblijvende offerte in jouw mailbox. Na het afsluiten van jouw lening heb je 30 dagen bedenktijd. Bij Findio staat de klant centraal en krijg je dus voldoende tijd om de juiste keuze te maken.

Nu weet je wat meer over deze kredietverstrekkers en wat zij belangrijk vinden. Op basis hiervan kan je kiezen voor een bank die echt bij jou past.
 

Er zijn wel nog een aantal zaken waarop je moet letten als je een doorlopend krediet of een persoonlijke lening afsluit. Je zal al wel eens van de slogan: geld lenen, kost ook geld gehoord hebben. Bij iedere krediet- of leningvorm moet je rente betalen. Hoeveel is dat nu juist? Dat is afhankelijk van een bepaald percentage. Dat percentage verschilt weer van bank tot bank en hier kunnen grote verschillen optreden. De meeste percentages liggen tussen de 4,9% en de 14,9%, goed vergelijken is dus de boodschap. Kies vervolgens voor een realistische lening waarvan je zeker bent dat je deze kan afbetalen. Daarnaast heeft elke bank andere voorwaarden over het afbetalen van jouw lening, bekijk deze aandachtig en stel vragen indien nodig.
 

We herhalen nog even de kernboodschap: vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken.
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Welke kredietverstrekker kies jij?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel