Richard
Geldzaken / Lenen Leestijd: 3 minuten
‘Geld lenen kost geld’. Dat is algeheel bekend natuurlijk. Alleen soms sta je in een positie, waardoor je niet anders kan dan lenen. Je kunt dan naar een vriend, vriendin of familielid stappen, maar die drempel kan nog wel eens hoog zijn. Voor velen is het lenen bij een bank dan ook de beste optie. Dan daarbij heb je bij een bank ook meteen duidelijke regels waar jij je aan moet houden en weet je ook meteen waar je aan toe bent. Lees het artikel

Een persoonlijke lening afsluiten

Leestijd: 3 minuten

Maar, hoe zit dat nou met lenen? Wat is een persoonlijk lening? Waar kan ik deze voor afsluiten? Deze vragen en een stel andere worden allemaal beantwoord in dit artikel.

Een persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening kies jij zelf het bedrag dat je wil lenen. Dat kan variëren van € 2.500 tot € 50.000 en zal per kredietverstrekker ook nog verschillend zijn. Door een persoonlijke lening af te sluiten, ga je ook meteen akkoord met het maandelijks terugbetalen. De periode waarin je terugbetaald, die kun je ook helemaal zelf kiezen. Hoe langer je over het terugbetalen doet, hoe lager het bedrag is wat je maandelijks terugbetaald. Zoals je weet kost geld lenen geld. Je moet namelijk niet alleen het geleende bedrag terugbetalen, maar ook de rente die over het bedrag geldt. Bij een persoonlijke lening staat die rente vast, waardoor je meteen weet waar je aan toe bent.

Lenen voor elk persoonlijk doel

Er zijn mensen die een persoonlijke lening afsluiten om te investeren in hun huis. Denk bijvoorbeeld aan geld lenen voor een badkamer- of keuken verbouwing of bijvoorbeeld een aanbouw. Dat zijn mooie projecten om geld voor te lenen, want daarmee investeer je in jouw huis, wat straks meer waard wordt door die verbouwing. In dit geval kies je er bewust voor om te lenen.

Er zijn daarnaast ook situaties waarin je geen keus hebt en wel moet lenen. Denk bijvoorbeeld aan een wasmachine die plots stuk gaat? Of een verbouwing aan huis, die door medische redenen uitgevoerd moet worden. Denk bijvoorbeeld ook aan scholings- en medische kosten. Dit kunnen allemaal uitgaven zijn, die je niet zo snel hebt liggen, waardoor je een persoonlijke lening af moet sluiten.

Persoonlijke lening afsluiten

Om een persoonlijke lening af te sluiten, moet je eerst nog een paar stappen ondernemen. Allereerst moet je de persoonlijke lening berekenen. Allereerst ga je kijken hoeveel geld je eigenlijk nog hebt. Dat vul je online in, samen met het doel waarvoor je leent. Aan de hand daarvan krijg je de opties te zijn, waaronder ook de persoonlijke lening. De volgende stap is om de aflosperiode te kiezen. De lengte van deze periode heeft invloed op de hoogte van je maandelijkse aflosbedrag. Hoe langer de looptijd, des te lager de kosten maandelijks zullen zijn. Denk daarbij ook aan de toekomst. Wil je binnen een paar jaar beginnen aan kinderen? Dan wil je jouw lening vóór die periode afgelost hebben, want kinderen kosten natuurlijk ook veel geld. Wellicht kun je daar de maandelijkse aflossing dan niet bij gebruiken. Zijn jullie zeker van jullie zaak, willen jullie nog jaren in hetzelfde huis blijven wonen en zullen de kinderen binnenkort op kamers gaan? Dan is een langere aflosperiode voor jullie meer geschikt.

De voordelen van een persoonlijke lening

  • Voor elk doel af te sluiten, dus ook voor nood uitgaven
  • Geen bewijsstukken nodig, zoals offertes of facturen
  • Vrijblijvend persoonlijke leningen berekenen
  • Kies jouw eigen looptijd
  • Vaste en voordelige rentevoet
  • Vaste maandelijkse kosten, dus geen verrassingen
  • Binnen 48 uur het geld op jouw rekening, dus meteen starten!

De nadelen van een persoonlijke lening

  • Je kunt geen aanpassingen verrichten
  • In een keer aflossen gaat vaak gepaard met een boete

 

 

Let op, geld lenen kost ook geld

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel