Richard
Geldzaken / Lenen Leestijd: 3 minuten
Een woning heeft veel aandacht nodig om in optimale conditie te blijven. Zelfs de nieuwste woning zal uiteindelijk een keer verbouwd moeten worden. Niet alleen om het wooncomfort te waarborgen, maar ook om de veiligheid te verbeteren. Helaas kost het verbouwen van een woning vaak ook wel aardig wat geld. Maar wat doe je als je niet over voldoende financiële middelen beschikt en een verbouwing écht noodzakelijk is? Lees het artikel

Verbouwing financieren: Wij geven je graag 3 tips!

Leestijd: 3 minuten

Bijvoorbeeld wanneer het dak lek is? In dat geval kan je niet jaren wachten om dit te vervangen.In dit artikel geven we 3 handige tips bij het financieren van een verbouwing.

1. Geld lenen voor de verbouwing

Wanneer het noodzakelijk is dat de verbouwing zo snel mogelijk wordt uitgevoerd en je op dit moment niet over voldoende financiële middelen beschikt, dan is geld lenen voor verbouwing eigenlijk nog de enige oplossing. Lenen moet eigenlijk altijd de laatste optie zijn. Lenen kost geld, dus het is niet de bedoeling dat dit als snelle oplossing wordt gezien. Als het lukt om te wachten en te sparen, is dit natuurlijk altijd een betere oplossing.

Is het toch nodig om geld te lenen? Vergelijk dan de verschillende aanbieders goed met elkaar. Door de historisch lage rentes van dit moment kun je bij veel banken een stuk voordeliger uit zijn. Let tegelijkertijd ook op de voorwaarden. Bij welke bank voel jij je het prettigst bij en ben je het gunstigst uit?

Groot voordeel van geld lenen voor een verbouwing is dat je bij sommige verbouwingen de rente en de totale leensom kunt aftrekken van de belasting. Dit geldt bijvoorbeeld bij verbouwingen die de woning verduurzamen of verbouwingen die het huis beter maken. Zo bespaar je eenvoudig veel geld op je lening.

2. Een schenking vanuit de familie

Wist je dat het voor ouders mogelijk is om hun kinderen een éénmalige schenking te geven? Dit doen veel ouders om zo hun geld al voor het overlijden bijvoorbeeld te verdelen. Of omdat ze simpelweg jaren gespaard hebben om hun kinderen wat mee te geven als ze volwassen worden. Het is voor ouders mogelijk om hun kinderen geheel belastingvrij een schenking van een ton te geven. Ook een jaarlijkse schenking van ruim vijfduizend euro komt veel voor.

Dit is een prima optie, maar het moet natuurlijk wel mogelijk zijn. Niet alle ouders zijn hier toe in staat of willen dit doen. Wanneer je ouders zelf al eens hebben aangegeven dat ze een bedrag willen storten, dan kan het natuurlijk geen kwaad om dit eens te opperen om de verbouwing te kunnen uitvoeren.

3. Financieren via de overwaarde van het huis

Heb je je woning heel wat jaren terug gekocht? Dan zal je nu wellicht overwaarde hebben op je hypotheek. Kortom, het huis is meer waard geworden en hierdoor kun je dus ook een hogere hypotheek nemen. De hypotheekverstrekker gebruikt jouw woning als onderpand en toetst vervolgens of je meer geld zou kunnen opnemen. Groot voordeel van het financieren via de overwaarde van het huis is dat dit zonder extra notariskosten mogelijk is. Hierdoor bespaar je meer geld en is het gemakkelijker om te lenen.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel