Richard
Geldzaken / Lenen Leestijd: 2 minuten
Een bedrijfsauto is een goede investering voor jouw onderneming. Je straalt professionaliteit uit en geniet van een aantal belastingvoordelen. Bij het kiezen van een bedrijfsauto kun je kiezen uit twee vormen van leasen: financial en operational lease. Voor zelfstandige bedrijven is financial lease de beste optie. Wil jij weten waarom? Lees dan verder! Lees het artikel

Vier voordelen van een bedrijfsauto met financial lease

Leestijd: 2 minuten

Het is een flexibele leasevorm

Ten eerste is een financial lease een flexibele vorm van leasen. De verzekering en het onderhoud zitten niet inbegrepen bij de lease. Deze kun je dus helemaal zelf bepalen. Je kunt daarnaast bijvoorbeeld ook zelf de looptijd van de lease bepalen en heb je grote invloed op het maandbedrag. Daarnaast kun je de auto zo vaak gebruiken als je wilt. Er zit geen maximale eis aan het aantal kilometers dat je mag rijden. Je kunt zelf gemakkelijk je financial lease berekenen voor een bedrijfsauto. Zo zie je hoe flexibel het is!

Voordelig voor ZZP’ers

Een financial lease is de perfecte optie voor ZZP’ers. Met financial lease investeer je in een bedrijfsauto zonder dat je een grote uitgave doet. Je betaalt de auto namelijk maandelijks af. Zo ben je niet in één klap een grote hoeveelheid geld kwijt en kun je dit investeren in de groei van je bedrijf. Daarnaast zijn er geen jaartotalen vereist om een auto te leasen. Bekijk als zelfstandig ondernemer dus de mogelijkheden van financial lease ZZP.

Je bezit de auto

Daarnaast ben je aan het eind van de leaseperiode eigenaar van de auto. Bij andere vormen, zoals operational lease, blijft de auto van de leasemaatschappij. Door maandelijks een bedrag te betalen is de auto uiteindelijk van jou. Daarom is het een goede investering. Aan het eind van de lease kun je de auto verkopen of natuurlijk blijven gebruiken. Dit helpt je met op lange termijn waarde opbouwen.

Voorspelbare maandelijkse kosten

Zoals we al zeiden is financial lease een flexibele vorm van leasen. Door de auto te kiezen en de loop- en eindtijd van de lease te bepalen, stel je zelf het maandelijks te betalen bedrag vast. Zo weet jij precies wat je maandelijkse kosten zijn op dit gebied. De kosten van de financial lease zullen dan ook de gehele leaseperiode hetzelfde blijven. Dit is erg belangrijk voor goede budgettering en een inzicht in je financiën.

Zoals je ziet is een bedrijfsauto leasen met financial lease vooral slim voor zelfstandige ondernemers. Heb je een groot bedrijf en meerdere bedrijfsauto’s nodig? Dan kun je je beter verdiepen in operational lease. Ga je aan de slag met financial lease? Dan geniet je van deze voordelen!
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel