Richard
Geldzaken / Sparen Leestijd: 3 minuten
Trouwen is een prijzige aangelegenheid. Hoe prijzig? Uit een klein onderzoekje via Google blijkt dat je gemiddeld €15.000,- kwijt bent aan een bruiloft. Behoorlijk wat geld voor één dag. Maar dat moet natuurlijk ook een stuk goedkoper kunnen! Wij denken dat je met ieder budget een onvergetelijke dag kunt organiseren. Met zo min mogelijk, zo veel mogelijk bereiken, dat kan! Daarom zetten we hier een aantal bespaartips op een rijtje. Lees het artikel

5 tips om slim te besparen op je bruiloft

Leestijd: 3 minuten

Bepaal je budget

Stap één is het bepalen van een budget. Overleg met je partner hoeveel jullie over hebben voor jullie bruiloft. Duurt het nog even voordat jullie in het huwelijksbootje stappen? Dan kunnen jullie bijvoorbeeld ook een spaarplan maken. De enige écht verplichte kosten die jullie hebben zijn de kosten voor de gemeente (deze prijzen verschillen per gemeente). Voor de rest kun je het zo gek maken als je zelf wil.

Goedkope locatie

Verreweg de grootste kostenpost is in veel gevallen de trouwlocatie, gecombineerd met catering, omdat dit vaak bij elkaar hoort. Wil je besparen op je locatie? Misschien ken je wel iemand met een mooie grote tuin? Een tuin receptie is onwijs gezellig. Gemiddeld ben je bijna €6.000,- kwijt aan locatiekosten. Dus wanneer jij lekker in de tuin trouwt, dan heb je die kosten alvast bespaard.

Mocht je nu niet zo’n budget locatie kennen, dan kun je op websites voor trouwlocaties zoals bijvoorbeeld Weddingspaces locaties en de kosten daarvan vergelijken. Dan ontdek je vanzelf dat er ook prachtige locaties beschikbaar zijn voor minder dan €6.000,-!

Zelf taart bakken en BBQ’en

Een bijkomend budget voordeel wanneer je in iemands achtertuin trouwt, is dat je ook de catering in eigen hand kunt houden. En misschien heb jij wel een schoonzus die enorm van bakken houdt en voor jullie een bruiloft taart kan maken? En het eten? Gewoon een lekkere barbecue waarvoor je zelf de boodschappen doet. Schakel vrienden en familie in bij het voorbereiden en geniet van de voorpret die jullie samen hebben.

Tegenwoordig zijn er ook veel officiële trouwlocaties die de mogelijkheid bieden om zelf de catering te verzorgen. Een mooie compromis!

Do It Yourself

Zelf de handen uit de mouwen steken is het codewoord wanneer je goedkoop wil trouwen. Maar als je een beetje creatief bent is dat eigenlijk alleen maar extra leuk. Uitnodigingen, decoraties, bedankjes en je trouwboeket - dit kun je allemaal zelf maken (of bij elkaar plukken). En ook dit is weer een activiteit waar je vrienden en familie voor kunt inschakelen en hen deelgenoot van kan maken. 

Maak een prioriteitenlijst

Voor een bruiloft heb je veel verschillende kostenposten en wellicht wil je niet op álles korten. Maar als je hebt bespaard op je locatie en catering, dan kun je misschien wel die ene droomjurk kopen die net iets prijziger is. Maak dus een prioriteitenlijst met je partner. Waar willen jullie op besparen en waarop niet?

Overigens is een trouwjurk of een trouwpak juist iets waar je ook heel goed op kunt besparen. Over het algemeen geldt dat wanneer ergens ‘trouw’ of ‘bruid’ voor staat, het meteen drie keer zo duur is. Maar er zijn prachtige pakken, jurken of jumpsuits die misschien niet ‘trouwjurk’ heten maar wel trouwjurk-waardig zijn!
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel