Claudia
Geldzaken / Sparen Leestijd: 3 minuten
Het is hartstikke leuk om je eigen plek opnieuw in te richten, maar dit is en blijft een aanslag op jouw bankrekening. Balen, maar hierdoor laat je je natuurlijk niet tegenhouden. Al helemaal niet wanneer je erachter komt hoe je kunt besparen op je interieur. Wij leren je hoe je dit het kunt beste aanpakken! Lees het artikel

Besparen op je interieur doe je zo

Leestijd: 3 minuten

Het is hartstikke leuk om je eigen plek opnieuw in te richten, maar dit is en blijft een aanslag op jouw bankrekening. Balen, maar hierdoor laat je je natuurlijk niet tegenhouden. Al helemaal niet wanneer je erachter komt hoe je kunt besparen op je interieur. Wij leren je hoe je dit het kunt beste aanpakken!

Maak een lijstje

Het échte besparen begint al voordat je enthousiast naar de winkel rent. Het draait namelijk allemaal om geduld. Pak er daarom eventjes pen en papier bij - of open de notities op je mobiel - en maak een lijstje. Zet hierop wat je écht wilt en vooral nodig hebt. Zo laat je kleine, overbodige aankopen ook terzijde. Zet de prijs er ook bij, want zo denk je er nog een tweede keer over na of dit artikel werkelijk het geld waard is.

Gloednieuw of tweedehands

Deze tip komt vast niet als verrassing. Tweedehands spulletjes zijn over het algemeen namelijk veel goedkoper dan nieuwe. Met een beetje mazzel kom jij tweedehands precies tegen wat jij op dit moment zoekt voor jouw interieur. En dat ook nog eens voor minder geld. Dat is zeker de moeite waard, niet? Check dus zeker even Marktplaats, bezoek een kringloopwinkel of struin een rommelmarkt af. Zo maak je er ook gelijk een leuk avontuur van en voelt het net alsof jij jouw aankopen nóg meer verdiend.

Let op aanbiedingen

Als je een bepaald item op het oog hebt, let dan even goed op. Vooral items die eigenlijk thuishoren in elk huis zijn overal en nergens te vinden. Oftewel… het barst van de aanbiedingen! En de kans is groot dat jouw gewilde spulletjes ook goedkoper zijn te vinden. Daarom raden we je aan om goed te vergelijken. Die ene prachtige, betaalbare eettafel die je zoekt? Die wacht gewoon voor een spotprijsje op je.

Toch te duur gekocht

We hebben allemaal wel eens een aankoop gedaan waarvan we uiteindelijk spijt hadden. Al helemaal als je iets koopt en de week erop blijkt dit product ineens in de uitverkoop te zijn. Niet getreurd, want je zit in dit geval nog binnen de retourtermijn. Ken je recht en laat het er dus niet bij zitten, want weggegooid geld is zonde.


Doe het zelf

De term ‘DIY’ (Do It Yourself) heb je vast en zeker wel eens voorbij zien komen. Al helemaal als je een fanatieke interieurshopper bent. Deze verdient dan ook vermeld te worden. Denk hierbij aan het opknappen van die oude bijzettafel, bouw zelf een kast of laat je fantasie de vrije loop met het oude bureautje van je grootouders. Vaak hoef je voor klussen niet eens zo handig te zijn. Online zijn er meer dan genoeg simpele DIY-tips te vinden, dus zeker de moeite waard! Zo maak je jouw spullen nog meer je eigen.

Oude spulletjes

Nieuwe bank, nieuwe kleed erbij… Oh, ook maar gelijk wat nieuwe kussens dan? Dít en dát past er ook nog goed bij. Vaak vergeten we tijdens het shoppen wat we allemaal nog hebben liggen. Of we willen gewoon wat nieuws, want dat is altijd welkom. Maar is dit allemaal wel nodig? Vooral als je nog veel spullen hebt liggen, is het zonde om alles opnieuw te kopen. Ook kun je even peilen bij vrienden en familie of ze nog spullen hebben die ze niet meer gebruiken. Zo voelt het toch alsof je iets ‘nieuws’ in huis hebt, maar lijdt jouw bankrekening er niet onder.

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij nog andere bespaartips?    Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel