Lan
Geldzaken / Sparen Leestijd: 3 minuten
Geld besparen: dit is soms makkelijker gezegd dan gedaan, maar niet onmogelijk. Vooral niet met de juiste tips! Wij snappen dat het lastig is om gewoontes te doorbreken, maar vergeet niet dat alle kleine beetjes helpen. Daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Het gaat hierbij niet om drastische veranderingen waardoor het makkelijker is om vol te houden. Lees je mee? Lees het artikel

De 8 makkelijkste manieren om geld te besparen

Leestijd: 3 minuten

1. Houd bij waar je geld aan uitgeeft

Het is makkelijker om te besparen als je weet waar je wellicht meer aan besteed dan nodig is. Wie weet heb je nog abonnementen lopen, waar je eigenlijk wel zonder kan. Of eet je vaker buitenshuis dan je denkt. Maak dus een overzicht om te ontdekken waar al je zuurverdiende centen naartoe gaan.

2. Slaap er een nachtje over

Probeer impulsaankopen te vermijden. Zie jij iets leuks in een webshop of in de winkel? Stop het dan niet direct in je winkelmandje. Neem een dagje om te bedenken of het het echt nodig hebt. Dit geeft je ook de tijd om te ontdekken of het desbetreffende artikel ergens anders goedkoper is.

3. Plan je maaltijden van tevoren

Maak aan het begin van de week een lijstje met gerechten die je wilt eten en schrijf ook op welke ingrediënten daarvoor nodig zijn. Ga hiermee naar de supermarkt en koop geen dingen die niet op je lijstje staan. Een volle koelkast zal je ook ervan weerhouden om spontaan uit eten te gaan. Je wilt natuurlijk geen eten weggooien aan het eind van de week. Voor de ultieme besparing: check van tevoren de folders en bedenk welke gerechten je kunt maken met de producten die in de aanbieding zijn.

4. DIY

Ben niet bereid om bepaalde gewoontes op te geven? Het minst wat je kunt doen, is dan overstappen op de low budget versie. Ben je bijvoorbeeld gewend om onderweg koffie te halen? Zet dan thuis koffie en neem een thermosfles mee. Of kan jij het niet laten om elke week sushi te bestellen? Online zijn er genoeg tutorials te vinden waarmee je zelf sushi kunt leren maken. Leuker en goedkoper! Hetzelfde geldt voor beautyrituelen. Met een beetje oefening kun je prima thuis jezelf in de watten leggen.

5. Nodig je vrienden thuis uit

Wie geld wilt besparen, hoeft natuurlijk geen gedag te zeggen tegen zijn/haar sociale leven. Uit eten gaan of in een bar een drankje doen, kost natuurlijk altijd wat. Maar het is net zo gezellig om samen te koken. Of plof op de bank en trek een fles wijn open. Wat lekkere snacks erbij en klaar is kees!

6. Vergelijk leningen

Ben je genoodzaakt om een lening af te sluiten? Maak je geen zorgen, want goedkoop geld lenen is mogelijk. Het is eigenlijk heel simpel: door alle rentepercentages en voorwaarden met elkaar te vergelijken, kun je wel honderden euro’s besparen.

7. Gebruik kortingscodes

Bij vrijwel elke webshop heb je tegenwoordig de mogelijkheid om kortingscodes in te vullen bij het afrekenen. Wij maken het je makkelijk door op onze site alle geldige kortingscodes van het moment voor je op een rijtje te zetten.

8. Laat die pinpas maar thuis

Je kunt tegenwoordig vrijwel overal pinnen in Nederland. Zelfs bij kleine bedragen is het geen probleem, waardoor het makkelijk is om geld uit te geven. Stel dus voor jezelf een weekbudget op dat je mag besteden aan extraatjes (naast de vaste lasten) en pin dat bedrag. Spreek met jezelf af, dat je niet je pinpas de rest van de week er niet bij mag pakken en dat je alleen mag uitgeven wat er in je portemonnee zit. Je zult merken dat je bewuster met je geld om zult gaan, want Op=Op!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel