Richard
Geldzaken / Sparen Leestijd: 2 minuten
We leven in dure tijden, daar kunnen we niet omheen. Prijzen in de supermarkt lopen flink op, aan de pomp worden we er ook niet optimistischer op en dan hebben we de maandelijkse energierekening nog niet eens gehad. We gaan dan ook massaal beknibbelen op de leuke dingen in het leven; Minder uitjes, kortere vakanties en soberder eten. Juist op de dingen die het leven nou nét een stukje leuker maken. Lees het artikel

Financieel experts verklappen: De nummer één geldverspiller op iedere begroting

Leestijd: 2 minuten

Eigenlijk best zonde en onnodig, want er zijn ook heel goed alternatieven te bedenken die toch het nodige geld in het laatje brengen. Of eigenlijk in het laatje houden dus. Er zijn natuurlijk vele bespaaropties en trucs te bedenken. Maar wat écht de nummer één is en hoe je deze tackelt? Wij verklappen ‘m!

De beller is sneller

Wanneer een financieel expert een begroting doorloopt is er altijd één kostenpost waar direct alarmbellen gaan rinkelen, namelijk bij abonnementen. Van het sportschoolabonnement tot de maaltijdboxen, bij elk abonnement wordt de vraag gesteld; is het nodig? Vaak is het antwoord ‘nee’ en kan dit abonnement per direct geschrapt worden. Ook kranten en tijdschriften worden vaak niet gelezen en dan nog maar te zwijgen over loterijen waar mensen niet eens van wisten dat ze mee deden. Maar er zijn ook abonnementen waar je niet zonder kunt, maar die toch duur zijn. Wat hier de nummer één in is? Het telefoonabonnement. Financieel experts zoomen daarom ook vaak meteen in op dit abonnement.

Hoe dan wel?

9 van de 10 mensen hebben een mobiel abonnement wat te duur is. Zij hebben dit ooit afgesloten in de vorm van een tweeledig abonnement; enerzijds betaal je voor de data, anderzijds betaal je voor het toestel. De afbetaling van het toestel loopt vaak 1 of 2 jaar waarna het in principe van jou is. Op dat moment is het aan te raden snel over te stappen op een goedkoop Sim Only abonnement. Providers proberen dit natuurlijk te voorkomen, en hopen dat jij stilzwijgend je abonnement laat door lopen. Dit is altijd tegen een veel te hoog tarief, zonder dat jij het weet. Het daalt wel iets, omdat je toestel is afbetaald, maar komt vaak niet in de buurt bij een scherp, Sim Only abonnement.


Kortom, check je huidige abonnementsvorm en hoe lang die al loopt. Ook het in één keer afbetalen van je toestel en dan overstappen op Sim Only kan nog een aardige besparing opleveren. Mocht je er niet uitkomen, neem dan contact op met een goede Sim Only aanbieder. Zij kunnen je eveneens helpen bij deze rekensom, zodat jij een leuke winst hebt aan het eind van de maand!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel