Claudia
Geldzaken / Sparen Leestijd: 3 minuten
Ben jij onderhand wel toe aan een nieuwe telefoon? Of wil je het liefst altijd het nieuwste model in handen hebben? Een nieuw mobieltje aanschaffen kan al snel erg duur zijn, maar er zijn een boel dingen die je kunt doen om jouw kosten zo laag mogelijk te houden. En natuurlijk helpen we jou hierbij! Lees het artikel

Geld besparen op je telefoon doe je zo

Leestijd: 3 minuten

Tweedehands

Het is nou eenmaal zo: gloednieuw is altijd duurder dan tweedehands. Dit geldt dus ook voor jouw smartphone. Vooral als je een iets ouder model op het oog hebt, kun je het best zoeken naar een eerder gebruikte mobiel. Vaak zijn deze ook nog zo goed als nieuw en soms zitten deze zelfs nog in de verpakking. Met een beetje geluk sleep je dus alsnog een gloednieuwe mobiel binnen, maar dan een stuk voordeliger. Zorg dus zeker dat je van tevoren plaatsen zoals Marktplaats even goed doorspit, want het zal je veel geld besparen.

Ouder model

Zoals hierboven al kort benoemd werd, zijn oudere modellen van een bepaald merk altijd voordeliger. Zodra de nieuwste iPhone of Samsung uitkomen, verliest iedereen al snel zijn interesse in het model dat slechts een paar maanden eerder helemaal hot was. En dat terwijl deze eigenlijk net zo geweldig is. Waarom zou je niet van deze hebberigheid profiteren door eventjes geduld te hebben voordat je zo’n goed toestel koopt? Zo is de prijs al snel honderden euro’s lager. Dit geldt voor zowel het toestel zelf als het abonnement dat je erbij kunt nemen.  Dat is al snel verdiend!

Refurbished model

Heb je wel eens van een refurbished telefoon gehoord? Vaak worden toestellen terug naar de winkel gebracht als iemand deze niet meer willen of zelf een nieuwe toestel kopen. Dit gebeurt vooral veel bij populaire mobiele telefoons. Deze wordt vervolgens helemaal nagekeken en weer verkocht als refurbished. Het is dan alsof je een nieuw toestel koopt, maar met wat extra gebruikssporen. Eigenlijk een beetje zoals een tweedehands model, maar dan beter en met meer zekerheid! Je krijgt namelijk vaak ook enkele maanden garantie. Het is dus zeker de moeite waard om hier even naar te vragen. En je helpt er niet alleen je eigen bankrekening mee, maar ook erg belangrijk: het milieu! Tegenwoordig worden we ons meer en meer bewust van de keuzes die we maken en hoe deze het milieu beïnvloeden. Zo kun je ervoor kiezen om vaker de fiets i.p.v. de auto te pakken, maar om er nog een schepje bovenop te doen kun je kiezen voor een refurbished mobieltje. Zo geef je deze smartphone een tweede leven met verlengde duur en help je het milieu zo goed mogelijk.

 

Vrienden, familie en kennissen

Voordat je een winkel binnenstapt of het halve internet afspit, kun je net zo goed even bij andere mensen navragen. Er is vast en zeker wel iemand in je vriendengroep, familie of zelfs een kennis die ieder jaar zijn/haar telefoon verwisselt. De kans is groot dat hun oude mobiel in een lade belandt of doorverkocht wordt. Waarom zou je deze zelf dus niet overkopen? Als deze veel gebruikt is en zijn beste tijd wel heeft gehad, kun je voor een paar tientjes een nieuwe batterij scoren. Vervolgens werkt hij dus weer als nieuw en kunt je er weer een jaar of twee mee vooruit. Slim!

Veilingen

Tenslotte zijn er veel websites met consumentengoederen die veilingen met telefoons plaatsen. Al helemaal als er een bepaald bedrijf failliet gaat of vlug telefoons kwijt moet, worden deze via zo’n site aangeboden. Dat betekent dat je hier een gloednieuwe toestel kunt kopen voor vaak minder dan de helft van de verkoopprijs in de winkel. Een supertip voor iedereen die toch een gloednieuwe mobiel wilt hebben! Vervolgens kun je ergens anders nog een voordelig abonnement aanschaffen als je wilt. Zo zie je dat zelfs gloednieuw nog een stuk goedkoper kan. Zo, dit maakt een nieuwe mobiel kopen een stuk fijner voor je bankrekening!

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Hoe bespaar jij op een nieuwe mobiel?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel