Claudia
Geldzaken / Sparen Leestijd: 3 minuten
Heb je te maken met één of misschien zelfs meerdere beschadigde autoruiten? In dat geval zul je deze natuurlijk op zo kort mogelijke termijn willen laten herstellen. Dat kan door het aanschaffen van een zogenaamde aftermarket autoruit. En dit hoeft gelukkig niet peperduur te zijn. Wij helpen je verder! Lees het artikel

Goedkoop autoruit vervangen doe je zo!

Leestijd: 3 minuten

Deze autoruiten mogen dan wel niet voorzien zijn van een merklogo, ze hebben dezelfde kwaliteit en zijn een behoorlijk stuk voordeliger. De after market autoruiten zijn bovendien zo scherp geprijsd dat ze zelfs voordeliger zijn in vergelijking met tweedehandse originele autoruiten. Wil je goedkoop een autoruit vervangen? Lees dan snel verder en maak kennis met de unieke prijs-kwaliteitverhouding van after market autoglas.

De hoge kostprijs van een autoruit

Dat er aan het aanschaffen van een autoruit een vrij hoog prijskaartje verbonden is, is op zich niet zo vreemd. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat er een enorme hoeveelheid energie nodig is om autoglas te maken. Een fabriek waarin autoglas wordt gemaakt verbruikt binnen 24 uur evenveel als het energieverbruik van een plaats met 27.000 inwoners gezien over de periode van één jaar. Bovendien is het zo dat het ontwikkelen van nieuwe autoruiten voor nieuwe automodellen heel veel tijd in beslag neemt. Het duurt dan ook gemiddeld zo'n drie jaar voordat er een perfecte autoruit kan worden gemaakt. Om één enkele autoruit te kunnen maken zijn er drie mallen nodig. De gemiddelde kostprijs voor het maken van één perfecte mal ligt rond 350.000 euro. Goedkoop autoruit vervangen lijkt dus onmogelijk, toch zijn hier wel mogelijkheden voor.

Een originele autoruit, onnodig duur

Het merendeel van de mensen die graag één van de autoruiten uit hun voertuig willen vervangen kiezen voor een originele autoruit. Dit lijkt op het eerste zicht de meest voor de hand liggend keuze, maar dan betaal je helaas wel veel te veel. Een originele autoruit beschikt namelijk over een merklogo wat er voor zorgt dat deze alleen mag worden verkocht door een erkende merkdealer. In de praktijk komt het gemiddelde kostenplaatje van een dergelijke originele autoruit in vergelijking met after market exemplaren hierdoor een behoorlijk stuk hoger uit. Wil je goedkoop de autoruit vervangen? Dan is het op financieel vlak veel interessanter om te kiezen voor after market autoruiten!

Goedkoop autoruit vervangen door tweedehands exemplaar?

Om de autoruit goedkoop te vervangen kijken steeds meer mensen ook in de richting van de tweedehandse markt. Het klopt inderdaad dat er regelmatig op de tweedehandse markt originele autoruiten worden aangeboden, maar zelfs dan ligt de verkoopprijs nog steeds heel wat hoger in vergelijking met een after market exemplaar. Bovendien is het altijd belangrijk om er bij stil te blijven staan dat een tweedehandse autoruit enige schade kan vertonen. Op deze manier kan niet alleen de uitstraling worden beperkt, ook de veiligheid kan zomaar in het gedrang worden gebracht. Kiezen voor een after market autoruit om zo goedkoop uw autoruit te vervangen is dan ook veel interessanter.

Goedkoop autoruit vervangen door aftermarket exemplaar

Het mag ondertussen wel duidelijk zijn dat kiezen voor een originele autoruit nooit of te nimmer een interessantste oplossing is op financieel vlak, integendeel. Veel mensen die op zich wel geïnteresseerd zijn in een after market autoruit vrezen dat er bij een dergelijke autoruit sprake is van een verschil in kwaliteit. Dit klopt echter niet helemaal. Wanneer we de fabriek evenals de productielijn van beide type autoruiten gaan bekijken zien we namelijk dat deze precies hetzelfde zijn. Bovendien worden de after market autoruiten altijd geproduceerd volgens de strengste Europese kwaliteitsnormen. Dit alles zorgt er voor dat er absoluut geen sprake kan zijn van ook maar enig kwaliteitsverlies waardoor goedkoop de autoruit vervangen met dit type autoglas mogelijk is.

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel