Richard
Geldzaken / Sparen Leestijd: 3 minuten
Bitcoin en crypto currency zijn misschien wel een van de meest gebruikte woorden in de afgelopen jaren. Overal hoor je erover, of je nou het nieuws leest, tv kijkt of met vrienden of familie bent. Iedereen spoort elkaar aan om te investeren in cryptocurrency. Grote kans dat je al zover bent dat je wel wil investeren, maar wellicht weet je niet wat het allemaal inhoudt. Je leest er meer over in dit artikel. Lees het artikel

Hierom moet je vandaag nog investeren in cryptocurrency!

Leestijd: 3 minuten

Wat moet je nou echt weten en wat kun je er eigenlijk allemaal mee? Is het een geaccepteerd betaalmiddel en hoe betrouwbaar is het?

Wat is crypto currency?

Laten we maar eens bij het begin beginnen, wat is nou eigenlijk crypto currency? We lezen er steeds vaker over en het is tegenwoordig ook regelmatig het gesprek van de dag: crypto munten. Heel eenvoudig gezegd is het digitaal contant geld. Het ontwerp en doelstelling kan per munt verschillen. Vergelijk het bijvoorbeeld met de wisselkoersen. 1 dollar staat ook niet gelijk aan 1 euro. Het netwerk is open, wat dus betekent dat er geen groep overheerst. Dit zorgt er automatisch voor dat de koopkracht behouden wordt. In een notendop is dat wat crypto currency is. Wil je er nog meer over weten? Raadpleeg de beste bank voor informatie over cryptovaluta.

Waarom moet ik crypto valuta kopen?

Digitaal contant geld, een moeilijk begrip om te begrijpen. Contant geld is toch geld wat je in je handen hebt, briefjes en muntjes die je aan kunt raken. Maar, dit is digitaal, maar toch contant… We begrijpen dat het daarom niet duidelijk is waarom je nou moet investeren in crypto valuta.

De voornaamste reden is eigenlijk dat cryptocurrency de toekomst is. Het is allemaal begonnen met bitcoin, ook wel het digitale goud. De populariteit zal alleen maar toenemen en over een aantal jaren zullen crypto valuta niet meer weg te denken zijn, net zoals internet en een mobiele telefoon. Maar, waarom is het dan zo populair? De populariteit zit vooral in het slimme ontwerp van bijvoorbeeld bitcoin. Op basis van wiskunde, computerwetenschap en cryptografie is een bitcoin in staat om zichzelf aan te passen en te corrigeren om zichzelf helemaal te perfectioneren. Bovendien is het toegankelijk voor iedereen die er interesse in heeft en is het hele netwerk volledig transparant. Je bent dus letterlijk baas over je eigen geld, want er zijn geen banken die bijvoorbeeld mee kijken of jouw geld in beheer houden.

Wat kun je allemaal met crypto currency?

Afhankelijk van de munt die je kiest, kun je er mee betalen, net zoals met echt contant geld. Bitcoin wordt bijvoorbeeld bij veel winkels al gezien als een erkend betaalmiddel en de kans is heel groot dat er meerdere winkels zullen volgen. Bovendien kun je jouw cryptomunten investeren om bijvoorbeeld NFT’s te kopen. Ook daar omheen heerst een enorme trend. Een bijkomend voordeel is dat je eenvoudig kunt sparen met crypto valuta. Je krijgt dan wel geen rente op het gespaarde bedrag, maar dat betekent ook dat er geen negatieve rente kan zijn. Doordat je geld online staat en door geld te gebruiken dat je kunt missen, kun je makkelijk een zakcentje voor jezelf sparen. Houd wel de koersen goed in de gaten, want voor je het weet kan je gespaarde geld ineens veel minder waard zijn.

Daarnaast kun je ook bitcoins investeren en polkadot kopen. Dit is namelijk een veelbelovende blockchain, die 2 jaar geleden op de markt is gekomen. Het is een geheel nieuwe technologie, die je alleen op de beurs kunt kopen. Het is sterk aan te raden om de dots van polkadot te kopen met bitcoins. Dit geld heb je niet fysiek in je handen gehad en dat maakt het makkelijker te accepteren wanneer de koers ineens heel erg daalt en jij je geld kwijt bent.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel