Richard
Geldzaken / Sparen Leestijd: 3 minuten
Je hebt ongetwijfeld al eens gehoord van de termen cryptocurrency, cryptovaluta of bitcoins. Een cryptomunt is een term voor een digitaal en op cryptografie gebaseerd betaalmiddel. Kortom, we hebben het dus over digitaal geld. Bitcoin is daar een voorbeeld van, maar bijvoorbeeld ook Ether en Ripple. Lees het artikel

Hoe je precies geld verdient met crypto? Lees hier het antwoord op de meest gestelde vragen!

Leestijd: 3 minuten

Cryptografie is een communicatievorm die stamt uit de Tweede Wereldoorlog en houdt een vorm van versleuteling in. Cryptocurrency maakt gebruik van een technologie om elektronisch geldtransacties te doen en deze versleuteld te verzenden. Hiervoor wordt de blockchain-technologie gebruikt. Blockchain is een systeem voor het opslaan van data in een keten van datablokken waarbij de blokken en de inhoud daarvan niet meer gewijzigd kunnen worden. Door het gebruik van deze technologie wordt cryptocurrency als een van de veiligste transactie middelen gezien. Nu zul je je wellicht afvragen, leuk die cryptomunten en blockchain-technologie, maar hoe verdien je hier geld mee? Op deze vraag en nog drie veelgestelde vragen geven we hieronder antwoord.

Hoe verdien je geld met cryptomunten?

Allereerst moet je cryptomunten in je bezit krijgen. Dat kan door het aankopen, maar ook door ze van iemand anders te krijgen als betaalmiddel of door middel van schenking. Als je de cryptocurrency in bezit hebt dan sla je ze op in je digitale wallet. Daarbij is het belangrijk om je wallet goed te beschermen tegen hackers met een sterk wachtwoord bijvoorbeeld. Vervolgens zal de cryptomunt in je bezit in waarde stijgen of dalen afhankelijk van de vraag en het aanbod. Dit kun je vergelijken met het beleggen in aandelen of obligaties. Afhankelijk van de (groeiende) markt is je investering meer of minder waard.

Welke munt kies je?

Inmiddels zijn er meer dan 2000 verschillende cryptomunten op de markt verkrijgbaar. Een van de bekendste is Bitcoin, maar ook Ripple en Ether zijn erg populair om in te investeren. Wil je starten met het investeren in crypto? Kies dan bij voorkeur voor een gevestigde cryptomunt en start bijvoorbeeld met XRP kopen. De grootste voordelen van een gevestigde cryptomunt is de populariteit van de investering, het is daarmee makkelijker om je cryptomunt te verhandelen en door te verkopen wanneer je dat wilt. En daarnaast is de acceptatiegraad van de cryptomunt als digitaal betaalmiddel hoger dan bij onbekende, nieuwe cryptomunten. Wel zo praktisch als je die dienst bij Amazon of die pizza van thuisbezorgd.nl wilt kunnen betalen met je cryptomunt.

Wat kun je met cryptocurrency?

Naast het handelen en beleggen in cryptocurrency voor later, kun je je cryptomunt ook als betaalmiddel gebruiken. Door de groeiende populariteit van cryptomunten zijn er steeds meer grote bedrijven die een cryptomunt als betaalmiddel accepteren. Van diensten tot aan producten en hotelbezoekjes kunnen tegenwoordig allemaal met crypto betaald worden. De verwachting is dat het aantal acceptanten in de toekomst alleen maar zal stijgen dankzij het veilige en ongereguleerde karakter van cryptovaluta. Dit is voor veel gebruikers zeer aantrekkelijk. Daarnaast spelen ook de verwachtingen van investeerders een rol. Hoe meer gebruikers, hoe meer bedrijven zullen aansluiten.

Kan iedereen in crypto investeren?

Ook voor beginnende beleggers is het mogelijk om een leuk appeltje voor de dorst bij elkaar te krijgen. Je kunt op sommige platforms al met enkele tientallen euro’s inleg beginnen en je kunt natuurlijk altijd uitbouwen als het je bevalt. Denk er bijvoorbeeld eens over na om (een deel van) je vakantiegeld te investeren of maak iedere maand 20 euro over naar je virtuele portemonnee vlak nadat je salaris is gestort. Je zult het geld bijna niet missen en ondertussen toch aan je toekomst bouwen. Start daarom vandaag nog. Je toekomstige zelf zal je dankbaar zijn!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wil jij ook XPR kopen?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel