Claudia
Geldzaken / Sparen Leestijd: 3 minuten
De beste deals voor een nieuwe mobiel in de gaten houden is een goed idee. Zo bespaar je namelijk veel geld. Maar je bent nóg voordeliger uit als je gewoon goed voor je mobiel zorgt! Zo gaat deze langer mee en hoef jij je portemonnee dus minder vaak open te trekken. Wij hebben voor je uitgezocht hoe jij jouw mobiel het langste in leven houdt. Lees het artikel

Hoe zorg je ervoor dat jouw mobiel het langste meegaat?

Leestijd: 3 minuten

Goede bescherming

Vanaf het eerste moment met je (nieuwe) mobiel is het belangrijk om ‘m goed te beschermen. Al helemaal als je af en toe wat klunzig bent en je je telefoon dus wel eens uit je handen laat vallen. Vooral als dit je normaal eigenlijk nooit overkomt, zul je zien dat dit met je mobieltje wel zo is. De meeste mobiels bestaan vooral uit glas, dus die houden niet zo van zo’n val op een harde grond. Overweeg dus zeker om er een hoesje omheen te doen. Deze zijn er in alle soorten en maten. Zo hoef je bijvoorbeeld niet het mooie design van je mobiel te verbergen onder zo’n hoesje. Wij raden je dus zeker aan om even te kijken voor zo’n iPhone SE hoes. Back covers, flip cases, en ga zo maar even door. Je vindt er gegarandeerd een hoesje dat in je smaak valt. En dat voor spotprijsjes.

Zorg goed voor de batterij

Eén van de meest voorkomende redenen waarom een mobiel toe is aan vervangen is omdat de batterij niet lang meer meegaat. Dit moment zal er zeker na een aantal jaren, maar dit kun je zelf uitstellen. Er is namelijk een lijst met dingen die jij kunt doen om ervoor te zorgen dat je batterij langer goed blijft werken. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om je mobiel nooit helemaal te laten leeglopen. Dit put de batterij namelijk enorm uit. Houd deze tussen de 45% en 75% om zo lang mogelijk te profiteren van een sterke batterij. Het maakt dus niet uit dat je je smartphone regelmatig kleine beetjes oplaadt.

Zorg er daarnaast voor dat je mobiel nooit erg opwarmt. Frisse temperaturen zijn het fijnst voor je smartphone. Ligt jouw mobiel braaf aan de oplader zodat ie niet geheel uitvalt? Haal 'm er dan wel op tijd af. Een volledig opgeladen batterij slijt namelijk sneller. Tenslotte wil je er ook voor zorgen dat je je mobiel zo min mogelijk gebruikt tijdens het opladen. Als je dit doet, loopt je telefoon zowel leeg (omdat je erop zit te werken) als dat ie een klein beetje oplaadt. Zo blijft de batterij alsmaar werken en dit warmt je mobiel op. Dit wil je dus echt niet! Let hierop en je zult zeker verschil merken.

Af en toe legen

We maken maar al te graag foto’s en video’s van alles wat we beleven. Of nog erger: we zitten alle gegevens (contacten, foto’s, video’s, mails, etc) van onze andere apparaten over naar onze smartphones. Nou zijn er tegenwoordig genoeg mobiele telefoons die zoveel geheugen beschikken dat ze het aankunnen. Maar er zijn een stuk meer die het niet als fijn ervaren. Ga dus eerst na wat jouw mobiel aankan. Het beste is natuurlijk om je albums and downloads zo schoon mogelijk te houden. Doe dus zeker een maandelijkse cleansing. Niet alleen ruimt dit lekker op; je mobiel wordt er ook weer sneller van! En dat ga je op lange termijn al helemaal merken. Elk kleine beetje helpt enorm.

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij nog meer bespaartips voor smartphones?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel