Fleur
Geldzaken / Sparen Leestijd: 3 minuten
Wil jij besparen, maar lukt het niet? Dan gaan wij je een handje helpen, want sparen dat kan iedereen! Er zijn namelijk genoeg dingen waar je flink op kunt besparen, aangezien we tegenwoordig veel te veel luxe gewend zijn. Ook zonder die luxe kan jij prima leven. Wij hebben dingen waar je eigenlijk ook zonder kunt op een rijtje gezet. Lees het artikel

Meer geld overhouden? 6 dingen waar je eigenlijk ook zonder kunt

Leestijd: 3 minuten

1. Sportschool abonnement

Ga jij vaak naar de sportschool, of ga je eigenlijk nooit en doe je alsof je elke week wilt gaan? Veel mensen sluiten een abonnement af bij de sportschool met de mindset om elke week 4 keer gaan sporten. Helaas, bij velen mislukt dit plan. Maar het probleem is dat je dan wel met maandelijkse kosten blijft zitten. Als je dus een sportabonnement afsluit, zorg er dan voor dat je maandelijks moet betalen en niet jaarlijks. Zodat als je niet meer actief naar de sportschool gaat, je meteen je abonnement kunt stoppen. Het meeste verstandige is natuurlijk lekker buiten sporten, want dat is helemaal gratis! Of neem eens een kijkje op YouTube. Er zijn genoeg sportinstructeurs die gratis work-outs delen. Deze kun je gewoon in de woonkamer doen!

2. TV-abonnement

Kijk jij nog wel eens televisie? Of kijk je alleen maar Netflix, Videoland en Youtube? Zo ja, waarom heb je dan nog een tv abonnement? Veel mensen nemen een tv abonnement uit principe of omdat het bij een pakket hoort. Maar als je het niet gebruikt, waarom zou je er dan voor betalen.? Stop je abonnement dus en geniet van de dingen waar je wel gebruik van maakt. Anders zit je letterlijk geld weg te gooien. In veel gevallen kun je ook online of via Uitzending Gemist populaire programma's terugkijken. 

3. Kant-en-klaar gesneden fruit en groente

Je gaat boodschappen doen en begint vaak lekker bij het fruit. Al dat voorgesneden fruit, ideaal! Maar vindt jouw portemonnee dit ook? Helaas is kant en klaar voedsel vaak een stukje duurder. Je kan hier dus prima geld op besparen, je moet alleen je handen uit de mouwen steken en zelf aan de slag gaan. Stop met voorgesneden aardappelschijfjes te kopen en koop een paar aardappelen en snijd ze zelf. En uiteindelijk is alles vers gesneden vaak nog lekkerder!

4. Droger

Kleding gewassen en geen zin om lang te wachten? Dan begrijpen wij ook dat je het even snel in de droger gooit, maar weet je wel wat zo een grapje kost? Er wordt veel stroom gevraagd van een rondje draaien en als jij aan het besparen bent, kun je hier dus beter op letten. Kleding kan namelijk ook prima drogen buiten aan de lucht of binnen op een droogrekje. Beiden maken je kleding droog en dat is het belangrijkst toch?

5. A-producten

Tijdens de wekelijkse boodschappen ga je vaak op zoek naar de producten die je het meest gebruikt. Tegenwoordig zijn we allemaal gewend om A-producten te kopen, maar waarom? Ze liggen vaak op ooghoogte, waardoor jij dus snel verleid bent om deze producten te pakken. Als je wat meer naar onder zou kijken, zou je zien dat de B-producten een stuk voordeliger zijn. Kwalitatief zijn deze producten vaak ook prima. Probeer dus te verminderen in het kopen van A-producten en probeer eens wat B-producten. Hier zal je portemonnee namelijk blij van worden!

6. Kleding

Het is weer herfst, tijd voor nieuwe kleding. Zo denken veel mensen tegenwoordig, maar is die jas van vorig jaar niet meer goed dan of kapot? Nee, vaak zijn deze kledingstukken nog prima in staat voor een tweede ronde, maar we zijn zoveel luxe gewend dat we elk jaar een nieuwe garderobe willen voor elk seizoen. Als je dus wilt besparen is het verstandig om eens te kijken wat je nu al in de kast hebt liggen. Winterjassen zijn vaak duur, dus waarom zou je er nog één kopen als je er al een mooie jas hebt? Het enige wat je hoeft te doen, is je kleding netjes opbergen elk jaar. Dan kan je er veel langer van genieten!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Op wat bespaar jij?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel