Richard
Geldzaken / Sparen Leestijd: 3 minuten
Het zal je ongetwijfeld niet ontgaan zijn, maar de rente op geld sparen is al jaren lang sterk aan het dalen. Momenteel is de rente op je spaargeld historisch laag en werken enkele banken al met negatieve rente. Dat betekent dat je over een bepaald bedrag van je spaargeld zelfs geld moet betalen om je spaargeld bij een bank te kunnen bewaren. Dat is natuurlijk zonde van je centen waar je zo hard voor gewerkt hebt! Lees het artikel

Meer uit je spaargeld halen? Dit kun je er ook mee doen!

Leestijd: 3 minuten

En je spaargeld zou juist moeten groeien toch? Is het dan tijd om al je spaargeld van de bank af te halen en te bewaren in een oude sok of onder je matras zoals men vroeger deed? Gelukkig niet. Wij hebben een aantal lucratieve alternatieven voor je op een rij gezet wat je tegenwoordig beter met (een deel van) je spaargeld kunt doen. Lees vlug verder.

Doe aan Crowdfunding!

Een van de meest moderne manieren om je spaargeld in te zetten is via Crowdfunding. Dit zijn vaak lokale initiatieven die om een kleine lening vragen waar jij vaak een goede rente op kunt ontvangen. Bijkomend voordeel is dat je tegelijkertijd ook leuke lokale initiatieven in jouw buurt kunt steunen zoals een nieuwe horeca gelegenheid, kleinschalige bierbrouwerij of een mooie natuurspeeltuin. Het initiatief waar jij je geld aan uitleent bepaalt vooraf bepaalde voorwaardes zoals een minimum inleg en de termijn en rente waarmee jij terugbetaalt wordt. Deze rentes zijn vele malen hoger dan bij de bank.

Beleggen voor beginners.

Naast sparen, is het beleggen in aandelen of obligaties ook een goed alternatief om te proberen je vermogen te vergroten. Hoe hoger het risico je neemt, hoe hoger de rentes. Maar ook bij een laag risico, zoals bij het beleggen in obligaties en staatsbonden is de rente die je op je beleggingen pakt ruim boven de rente op sparen. Vind je het spannend om te beginnen met beleggen? Begin dan met een klein bedrag of beleg bij een broker die voor jou belegt. En denk eraan, kies voor een goede spreiding in diverse markten om een maximale winst te behalen.

Tijd voor een kunst collectie?

Sommige producten blijven ieder jaar in waarde stijgen omdat er bijvoorbeeld maar een beperkte hoeveelheid van bestaat, zoals bij goud of bepaalde designer items. Een goede en leuke manier om je geld te laten groeien is door het investeren in bepaalde schaarse producten of onroerende zaken, deze een hele tijd onder je te houden en met winst te verkopen wanneer je gebruik wilt maken van je vermogen. Denk bijvoorbeeld aan vastgoed, schilderijen en kunst of bijvoorbeeld sieraden. Bewaar het goed en voor je het weet heb jij je spaargeld verdubbeld!

Denk alvast aan je pensioen!

Naast de rente op sparen, is het ook verstandig om alvast geld opzij te zeten voor je pensioen. Zo kun je later zorgeloos van je oude dag genieten. Je kunt momenteel heel voordeel geld beleggen voor je pensioen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is te berekenen of je nog vrije jaarruimte hebt en voor dat deel kun je zonder belasting te betalen geld opzij zetten voor je pensioen. Omdat je dit geld voor langere tijd wegzet, kun je hele aantrekkelijke rentes pakken. Bereken dus vlug of je hiervoor in aanmerking komt en begin vandaag nog!

Carpe diem

Hoewel sparen, beleggen en aan je pensioen denken heel verstandig is, is het ook belangrijk om te genieten van vandaag. Kortom, carpe diem zoals de Italianen zeggen. Investeer dus ook in jezelf en geniet elke dag. Ga eens op vakantie of op een leuk uitstapje. Je vrije tijd is goud waard!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Hoeveel rente ontvang jij op dit moment?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel