Richard
Geldzaken / Sparen Leestijd: 3 minuten
Ondernemen is bijna niet meer weg te denken uit onze maatschappij. We ondernemen dan ook heel wat af in Nederland, in ons eentje of met elkaar. En niet te vergeten, we proberen het ondernemen zo groen mogelijk te maken. Lees het artikel

Ondernemen doe je pas echt, in het groen!

Leestijd: 3 minuten

Groen zakelijk stroom, recycling, constant blijven vernieuwen, het is af en toe een hele kluif. Zeker als je niet achter wilt lopen, is het belangrijk om na te denken over de toekomst en hoe deze zo groen mogelijk te maken. Met de onderstaande punten wordt dit proces hopelijk een stuk makkelijker.

Groene energie is beter voor iedereen

Allereerst kun je het best beginnen bij de energierekening. Groene stroom is makkelijk te regelen tegenwoordig en al helemaal als je een bedrijf runt. Er zijn tientallen bedrijven die het overstappen naar een andere, groenere opties, met behulp van hun websites en algemene klantenservice, een stuk makkelijker maken. Er worden op deze manier duizenden bedrijven geholpen om een milieuvriendelijke en groene energierekening te produceren en te behouden. Groene energie is beter voor iedereen, niet alleen voor het milieu maar ook onze eigen gezondheid. Ondernemen in het groen is hierdoor een stapje dichterbij.

Recycling is het nieuwe weggooien

Een volgende stap die gezet kan worden op de weg naar een groener bedrijf is bewust bezig zijn met recyclen. Dit kan bijvoorbeeld door speciale prullenbakken te faciliteren waar werknemers hun afval in kunnen scheiden en door producten aan te bieden die op een duurzame manier zijn verpakt. Ook zijn er verschillende opties voor het recyclen van snippers en andere kantoorartikelen waar niet als eerste aan gedacht wordt, zoals pennen van gerecycled plastic of bureaustoelen die zo milieuvriendelijk mogelijk gemaakt zijn. Het belang van recyclen is meerdere malen bewezen en is dus belangrijk voor ons en het milieu.

Zonder vernieuwing kom je nergens

Het klinkt natuurlijk logisch, zonder aanpassingen en vernieuwingen is het ongelooflijk lastig om een bedrijf goed te kunnen onderhouden. Vernieuwing komt in allerlei vormen en maten, je kan bijvoorbeeld overstappen op groene stroom of kantoorartikelen langzaam vervangen door milieuvriendelijke producten. Vernieuwing staat symbool voor vooruit denken, en vooruit denken is hard nodig wanneer je aan de top staat van een bedrijf. Niet alleen dan, maar ook als je er alleen voor staat is het hard nodig om te denken aan de toekomst en te beslissen wat voor een verschil jij kan en wil maken.

Promoten van het groene leven

Als groot bedrijf is het van groot belang om te investeren in het promoten van een groener leven, zowel particulier als binnen het bedrijf. Er zijn verschillende opties voor het bekijken en regelen van een zo groen en milieuvriendelijk mogelijke werkomgeving. Maar als midden- of kleinbedrijf is het ook voordelig om te investeren in een groenere werkomgeving en te zorgen voor de kleinst mogelijke impact op het milieu. Het maakt dus niet uit wie je bent of wat je precies doet, er zijn altijd mogelijkheden om te zorgen dat jouw kennis en vaardigheden worden doorgespeeld naar anderen en op dusdanige manier worden toegepast dat de wereld er een betere en groenere plek van wordt.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij al Groene Stroom?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel