Richard
Geldzaken / Verzekeren Leestijd: 3 minuten
Heb je net een nieuwe fiets gekocht? Dan is het zeer verstandig om je fiets goed te verzekeren. Nieuwe fietsen en vooral elektrische fietsen zijn tegenwoordig erg geliefd, maar helaas ook bij dieven. De waarde van de fietsen van tegenwoordig zijn enorm en worden daarom vaak gezien als doelwit. Een goede verzekering biedt financiële steun bij onvoorziene gebeurtenissen. Spring maar achterop bij de juiste verzekeraar en ga gerust op reis Lees het artikel

Alles wat je moet weten over een fietsverzekering

Leestijd: 3 minuten

Waarom is het belangrijk om je fiets te verzekeren?

Je fiets goed verzekeren is niet alleen fijn voor de financiële zekerheid bij diefstal, je wordt namelijk ook gedekt bij schade. Dit houdt in dat als je betrokken raakt bij een ongeluk of wanneer je fiets is beschadigd door vandalisme, dan worden de kosten voor vervangende onderdelen of de reparatie van je fiets gedekt. Door je fiets goed te verzekeren hoef je je dus geen zorgen te maken over eventuele reparatiekosten en kun je snel weer genieten van je fiets. Door je fiets goed te beschermen kun je met een gerust hart genieten van je volgende fietsavontuur.

Wat dekt een fietsverzekering?

Iedere verzekeraar heeft andere voorwaarden, daarom is het belangrijk om dit na te kijken en te vergelijken. Want, waar gaan je voorkeuren eigenlijk naar uit? De ene verzekeraar dekt namelijk alleen de financiële kosten bij diefstal en de andere verzekeraard die heeft een allrisk pakket waarbij schade wordt vergoed, zelfs schade aan accessoires. Bereken je premie en ontdek zelf welke fietsverzekering het beste bij jou past.

Waar moet ik op letten?

We helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuze. Om een fietsverzekering af te sluiten is het belangrijk om met een aantal punten rekening te houden. Lees bijvoorbeeld de polisvoorwaarden goed door voordat je een verzekering afsluit. Het is belangrijk dat je begrijpt wat er wordt bedoeld, voordat je voor verrassingen komt te staan. Daarnaast is het goed om te weten of fietsaccessoires ook verzekerd worden. Denk hierbij aan fietstassen en kinderzitjes. Stap zorgeloos op je fiets met een fietsverzekering die past bij jouw wensen en voorkeuren.

Veelgestelde vragen

Bij het afsluiten van een fietsenverzekering komen er natuurlijk meerdere keuzes bij jou op het bordje liggen. We helpen je graag verder met het ophelderen van een aantal vragen. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over het afsluiten van een fietsenverzekering:

 

  • Hoe werkt het eigen risico bij een fietsverzekering? Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen voordat je verzekering de rest van de kosten dekt bij een claim. Het eigen risico kan per verzekeraar verschillen. Daarom is het belangrijk om hierop te letten bij het afsluiten van een verzekering.

 

  • Kan ik mijn fietsverzekering aanpassen als ik een nieuwe fiets koop? Tuurlijk! Heb je een nieuwe fiets gekocht, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk je verzekeraar te informeren. De verzekeraar zal dan de polis aanpassen mocht dit nodig zijn.

 

  • Wat moet ik doen bij diefstal? Is je fiets gestolen? Doe dan direct aangifte! Ga vervolgens met jouw proces-verbaal naar je verzekeraar. Jouw verzekeraar zal je vervolgens verder informeren over de volgende stappen.
     

Wil je jezelf beschermen tegen onvoorziene kosten, dan is het afsluiten van een fietsenverzekering zeker een aanrader. Voor meer informatie kun je altijd terecht bij www.inshared.nl.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel