Richard
Geldzaken / Verzekeren Leestijd: 2 minuten
In onze zoektocht om geld te besparen slaan we soms een beetje door. Hierdoor geven we uiteindelijk meer geld uit dan nodig is of creëren we nodeloos veel problemen. Een goed voorbeeld is een bezoek aan de notaris. De meeste mensen staan hier niet echt op te wachten. Over het algemeen wordt het beschouwd als een saaie aangelegenheid. Lees het artikel

De notaris: veel waarde voor relatief weinig geld

Leestijd: 2 minuten

Daarnaast kost het laten opstellen van aktes geld. Door goed te zoeken is het overigens vrij eenvoudig om flink wat te besparen. Vind de goedkoopste notaris bij jouw in de buurt voor het opstellen van een testament, het overdragen van een koopwoning of verklaring van erfrecht.

Het onterechte imago van notarissen

Het is een understatement om te zeggen dat notarissen geen wervelend imago hebben. De beroepsgroep wordt vaak weggezet als een stelletje saaie pennenlikkers die zich bezighouden met suffe regeltjes. Als je er over nadenkt, is deze reputatie volstrekt onterecht. In de eerste plaats is het werk van een notaris behoorlijk complex. Ze hebben uitvoerige kennis over het Nederlandse wetboek en hebben lang gestudeerd om als notaris aan de slag te mogen. Ten tweede is het beroep erg divers en help je mensen met zeer persoonlijke zaken. De notaris slaat in feite een brug tussen jouw wensen en juridische betekenis. Ze staan voor de vrijheid van het individu en zijn daarom een onmisbaar onderdeel van een vrije democratie.

Laat je adviseren door een betaalbare notaris

Over het algemeen zijn notarissen erg klantvriendelijk en staan ze je graag te woord. Je hoeft dus niet meteen de portemonnee te trekken wanneer je langsgaat. Sterker nog, het is verstandig om je eerst te laten adviseren. De meeste notarissen laten graag weten wat de opties zijn. Het probleem is namelijk dat veel mensen niet beseffen wat er allemaal mogelijk is. Hierdoor komen ze later voor onwelkome verrassingen te staan met allerlei vervelende gevolgen.

De waarde van het opstellen van een testament

Aan de hand van een testament bepaal je wie er aanspraak maakt op welke bezittingen na je overlijden. Je nabestaanden vragen een verklaring van erfrecht aan om in te zien hoe de verdeling er uitziet en om aanspraak te maken op hun eigen aandeel. Als je niet getrouwd bent en geen kinderen hebt is een testament opstellen absoluut de moeite waard. Dat geldt dus ook voor personen met een geregistreerd partnerschap of een samenlevingsovereenkomst. Laat niets aan het toeval over en zorg ervoor dat jouw bezit bij exact de juiste nabestaanden terechtkomt.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel