Richard
Geldzaken / Verzekeren Leestijd: 2 minuten
De inflatie in Nederland zorgt voor veel gezinnen of huishoudens voor betalingsproblemen. Gasprijzen die de pan uit rijzen of boodschappen en benzine die iedere maand duurder lijken te worden. Juist deze tijd is het verstandig om te besparen op de maandelijkse uitgaven. Zo is het ook mogelijk om ieder jaar een goedkope zorgverzekering af te sluiten. Maar hoe doe je dit nu? In dit artikel worden er een paar handige tips gegeven, zodat je maandelijks kunt besparen op je zorgpremie. Lees het artikel

Een goedkope zorgverzekering afsluiten? Hier moet je op letten!

Leestijd: 2 minuten

Geld wat je in deze tijd goed kunt gebruiken voor andere middelen.

Verhoog je eigen risico


Een van de mogelijkheden om maandelijks geld te besparen op je zorgverzekering, is door het verhogen van je eigen risico. Het minimale eigen risico wat wettelijk is bepaald, staat in 2022 op €385 euro. Dit houdt in dat het eigen risico eerst voldaan moet worden, voordat de verzekeraar het resterende bedrag vergoed. Het eigen risico kan maximaal tot €885 euro verhoogd worden, wat resulteert in een maandelijkse korting op de zorgpremie vanuit de zorgverzekering. Let er wel op dat wanneer je daadwerkelijk zorg nodig hebt, je een hoger eigen risico moet betalen voordat de verzekeraar het resterende bedrag zal vergoeden.

Maak een vergelijking

Een andere mogelijkheid om er zeker van te zijn dat je maandelijks het juiste bedrag betaald over jouw zorgpremie, is door een online vergelijking te maken. Tijdens het vergelijken zorgverzekering, vink je enkel de zorg aan die voor jou relevant is. De vergelijker zet vervolgens alle zorgverzekeraars overzichtelijk onder elkaar. Hierdoor is het voor jou mogelijk om een passend zorgpakket te kiezen en daarnaast de voordeligste maandelijkse prijs te betalen voor jouw zorgverzekering. Zo weet je dat je nooit onnodig teveel betaald.

Gezinsleden op een slimme manier meeverzekeren

Wanneer je een gezin hebt met kinderen onder de 18 jaar, is het mogelijk om de kinderen gratis mee te nemen in het zorgpakket. Het handigste is om de kinderen mee te verzekeren met de ouder die het uitgebreidste pakket heeft. Heeft je kind uitgebreide zorg nodig, dan wordt dit m.u.v. het eigen risico volledig gedekt door de zorgverzekeraar.

In het kort

Er zijn dus veel verschillende mogelijkheden om een goedkope zorgverzekering te realiseren. Zo kun je het eigen risico verhogen om een maandelijkse korting te bemachtigen. Door daarnaast een een online vergelijking te maken, weet je zeker dat je de juiste prijs betaald voor jouw zorgverzekering. Als laatste is het aan te raden om je kinderen mee te verzekeren met de ouder die het uitgebreidste zorgpakket heeft.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel