Richard
Geldzaken / Verzekeren Leestijd: 2 minuten
Dé goedkoopste studenten zorgverzekering voor studenten bestaat niet. Welke verzekeraar voor jou de goedkoopste zorgverzekering biedt, hangt namelijk onder meer af van je eigen zorgwensen. Met deze tips helpen we je echter en goedkoopste studenten zorgverzekering te vinden. Lees het artikel

Goedkoopste studenten zorgverzekering

Leestijd: 2 minuten

Eigen risico zorgverzekering student

Iedereen die in Nederland een zorgverzekering afsluit, heeft een verplicht eigen risico van 385 euro. Dit eigen risico kun je vrijwillig verhogen in stappen van 100 euro, naar maximaal 885 euro. Hiervoor geldt dat hoe hoger je eigen risico, hoe goedkoper je premie. De korting voor het verhogen van je eigen risico loopt op 300 euro per jaar! De goedkoopste studenten zorgverzekering is er dus een met het maximale eigen risico van 885 euro.

Let op! Mocht je toch toch zorg nodig hebben, dan betaal je dit eigen risico bedrag zelf. Het is dus verstandig dat je geld achter de hand houdt voor als dit het geval is. Zo voorkom je dat je in de financiële problemen komt.

Goedkoopste aanvullende zorgverzekeringen voor studenten

Je hebt de keuze om, naast de verplichte basisverzekering, een aanvullende verzekering af te sluiten. Er zijn verzekeraars in Nederland die speciale aanvullende verzekeringen voor studenten bieden. Deze aanvullende pakketten vergoeden zorg waar studenten vaak gebruik van maken, zoals:

  • Anticonceptie
  • Dekking voor zorg in het buitenland
  • Fysiotherapie

Kijk echter altijd goed of een aanvullende verzekering afsluiten als student loont. Weegt de premie die je voor de aanvullende verzekering betaalt op tegen de vergoeding die je verwacht te krijgen? Uiteraard geldt dat de goedkoopste studenten zorgverzekering een verzekering is zónder aanvullende verzekering.

Goedkope studenten zorgverzekering vergelijken

De duurste studenten zorgverzekering is al snel enkele tientjes per maand duurder dan de goedkoopste zorgverzekering student. Door goed de verschillende zorgverzekeringen te vergelijken, zorg je ervoor dat je de beste en goedkoopste zorgverzekering vindt voor jouw zorgwensen. Door te kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering bespaar je eenvoudig op de kosten en heb je eenvoudig een stapavond terugverdiend!

Tip! Vergelijk zorgverzekeringen op Geld.nl. Stap je via Geld.nl over van zorgverzekeraar, dan krijg je namelijk gratis een Bol.com bon van € 20 cadeau!

Reageer ook op dit artikel