Richard
Geldzaken / Verzekeren Leestijd: 3 minuten
Een nieuwe auto brengt veel kosten met zich mee. Of je nu voor een splinternieuwe bolide gaat of een tweedehands wagen, bij de aanschaf van een auto komen allerlei extra kosten kijken. Wat dacht je van de benzinekosten, de wegenbelasting en natuurlijk een goede verzekering. Wil je zorgeloos de weg op en voordelig gebruikmaken van je auto, vergelijk dan welke autoverzekeringen er zijn en ga voor een goedkope autoverzekering. Lees het artikel

Waar sluit je een goedkope autoverzekering af?

Leestijd: 3 minuten

In dit artikel lees je over het afsluiten van een goedkope autoverzekering via Diks.nl en welke vormen van schade je kunt laten vergoeden door de verzekeraar.

Diverse premies bij een goedkope autoverzekering

Heb je een nieuwe auto, dan hoop je niet dat het gebeurt. Ook als je al een tijdje in je auto rijdt natuurlijk. Maar een aanrijding zit in een klein hoekje, dus iedere seconde dat je even wordt afgeleid, kun je een botsing veroorzaken. Is dat gebeurd en heb je schade veroorzaakt bij een medeweggebruiker? Dan kun je je beroepen op de Wettelijke Aansprakelijkheids (WA) verzekering. Dit is een verplichte verzekering die je afsluit voordat je in je nieuwe auto stapt. Is de auto of fiets van een ander beschadigd door jouw toedoen, dan wordt de schade vergoed door je verzekeraar. Wil je weten waar je een goedkope autoverzekering afsluit, vergelijk de verschillende verzekeringen via Diks.nl.


Aanvullend op de WA verzekering kun je de WA Beperkt Casco afsluiten. Wanneer een brand ontstaat of iemand je auto probeert te stelen, dan kun je je verzekeraar inschakelen voor een schadevergoeding. Schade door brand of diefstal wordt in dit geval gedekt. En wil je met je nieuwe auto helemaal geen risico lopen op hoge kosten, dan neem je de all risk verzekering. Deze vergoedt alle vormen van schade aan je auto, inclusief de schade die je zelf hebt veroorzaakt.

En wat als ik geen schade veroorzaak met mijn auto?

Ben je een ervaren chauffeur en heb je nog nooit schade veroorzaakt met je auto? Klop het even af, want wat niet is kan nog komen. Maar in ieder geval, wanneer je tot op heden geen beroep hebt hoeven doen op je goedkope autoverzekering, kun je profiteren van een korting op je verzekering. Door schadevrije jaren opvragen kun je slimmer uit te hoge kosten blijven en wordt je autoverzekering nog goedkoper. Informeer hierover bij Diks autoverzekeringen, zodat je weet waar je als weggebruiker recht op hebt.

Een goedkope autoverzekering afsluiten via Diks verzekeringen

Heb je helder voor ogen welke vormen van autoverzekeringen beschikbaar zijn en waar jij baat bij hebt tijdens het rijden? Sluit dan direct een goedkope autoverzekering af en zorg dat je bij je verzekeraar terecht komt wanneer je dan toch bij een aanrijding betrokken bent. Met een goede en goedkope autoverzekering ga je toch een stuk ontspannener de weg op. Bovendien heb je met het bezit van een auto ook een stuk verantwoordelijkheid tegenover je eventuele passagiers en je medeweggebruikers. Wees daarom verstandig en zorg dat je je voldoende laat informeren over het afsluiten van een goedkope autoverzekering.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel