Richard
Geldzaken / Verzekeren Leestijd: 2 minuten
Als huiseigenaar wil je natuurlijk niet te maken krijgen met een lekkage aan je dak. Het kan voor vervelende situaties zorgen, zoals waterschade aan je interieur en een hoge rekening van de reparatiekosten. Maar wat als er toch een lekkage ontstaat? Wordt dit dan vergoed door je verzekeraar? In deze blog gaan we daar dieper op in. Lees het artikel

Wordt een lekkage verzekerd?

Leestijd: 2 minuten

Voorkomen is beter dan genezen

Natuurlijk wil je in eerste instantie voorkomen dat er überhaupt een lekkage ontstaat. Een goede manier om dit te voorkomen is door je dak regelmatig te laten onderhouden door een professionele dakdekker. Deze kan tijdig eventuele problemen opsporen en oplossen, voordat het te laat is. Het is hierbij aan te raden om een dakdekker uit de omgeving in te schakelen, zoals een dakdekker Uithoorn of een dakdekker uit Nieuw-Vennep. Deze dakdekkers zijn bekend met de lokale omstandigheden en weten daarom beter welke materialen en technieken het beste werken in jouw specifieke situatie.

Verzekering

Maar wat als er toch een lekkage ontstaat? Wordt dit dan vergoed door je verzekeraar? Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de oorzaak van de lekkage en het type verzekering dat je hebt afgesloten.

In de meeste gevallen wordt een lekkage vergoed door de opstalverzekering. Dit is de verzekering die schade aan je huis dekt. Let hierbij wel op dat de verzekeraar vaak eisen stelt aan het onderhoud van je dak. Als je dak niet regelmatig is onderhouden, kan het zijn dat de verzekeraar de schade niet vergoedt. Ook is het belangrijk om te kijken naar de oorzaak van de lekkage. Als deze is ontstaan door achterstallig onderhoud of eigen nalatigheid, kan het zijn dat de verzekeraar de schade niet vergoedt.

Niet verzekerd?

Als blijkt dat je niet verzekerd bent voor de geleden schade, dan is dat ten eerste natuurlijk heel erg vervelend. Misschien heb je ergens een spaarpotje opgebouwd voor dergelijke calamiteiten. In dat geval kun je dit potje gebruiken om de schade te betalen. Heb je niet zo’n spaarpotje, dan is nu een goed moment om te beginnen met het opbouwen van zo’n potje. Hetzelfde geldt voor een verzekering: Leer van deze ervaring en sluit een passende verzekering af.

Conclusie

Als huiseigenaar is het belangrijk om regelmatig je dak te laten onderhouden door een professionele dakdekker uit de omgeving, zoals een dakdekker uit Uithoorn of een dakdekker Nieuw-Vennep. Hiermee voorkom je niet alleen lekkages, maar voldoe je ook aan de eisen van je verzekeraar voor een mogelijke vergoeding bij schade. Als er toch een lekkage ontstaat, is het raadzaam om de voorwaarden van je opstalverzekering te raadplegen om te kijken of de schade wordt vergoed.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel