Claudia
Geldzaken / Verzekeren Leestijd: 3 minuten
Nog even en de zorgpremies en pakketten worden weer bekend gemaakt. Vanaf 12 november moeten de Nederlandse zorgverzekeraars namelijk hun premie bekend maken en dat kan jou veel geld opleveren! Lees het artikel

Zo vind je een goedkope zorgverzekering!

Leestijd: 3 minuten

Als je volgend jaar flink wilt besparen op je zorgverzekering, dan gaan deze tips je zeker helpen. Klik vooral ook even hier als je wilt weten welke zorgverzekering er het beste bij je past.

 

  • Zorg voor overzicht. Begin met het in kaart brengen van de zorg die je gebruikt hebt en de verwachte zorg die je nodig hebt. Althans voor zover je die kan inschatten. Zo weet je wat je in 2021 aan dekking nodig hebt en dat helpt weer met het vergelijken.
  • Pak die korting! Ondanks dat de kortingen dalend zijn op de basisverzekering. Zijn er nog steeds veel partijen in de markt die extra korting geven op de zorgverzekering. Hier valt op jaarbasis soms wel 300 euro extra te verdienen. Goed opletten en rondkijken is dus erg belangrijk. Je krijgt namelijk dezelfde dekking, maar dan voor een lagere prijs.
  • Splitsen van je basisverzekering en aanvullende verzekeringen. Hoewel weinig partijen het echt promoten is het wel mogelijk om je basisverzekering bij de ene verzekeraar af te sluiten en je aanvullende verzekeringen bij een andere. Veel zorgverzekeraars vinden dit echter niet prettig en vandaar dat dit ook niet heel actief aangeboden worden. Maar het kan wel.
  • Vergelijken loont! Goed rondkijken en alle opties op een rij zetten gaat je helpen om de juiste keuze te maken. Een vergelijkingssite kan je daarbij op weg helpen. Zo heb je eenvoudig een goed beeld van de markt.
  • Splits je polis. Veel gezinnen zitten met zijn alle bij dezelfde verzekeraar, maar dat hoeft niet altijd het beste te zijn. Want wat voor de ene een goede verzekeraar is, is dat niet altijd voor de ander. Het is daarom in sommige gevallen goedkoper en slimmer om juist niet bij elkaar te zitten. Het geeft iets meer administratieve rompslomp, maar het kan wel stukken goedkoper zijn.

Het tegen het licht houden van je zorgverzekering kan je makkelijk zelf, er zijn verschillende online tools en je kunt ook gewoon contact opnemen met diverse klantenservice afdelingen. Die helpen je graag met al je vragen.

Hoe zit het met de kids

Kinderen onder de 18 jaar zijn altijd meeverzekerd bij de best verzekerden ouder. Dus de ouder met de hoogste dekking dekt in feite ook de zorgkosten van de kids. Dat is lekker makkelijk.

Tussentijds wisselen

Je gaat in feite een contract aan voor een jaar en je mag niet in het jaar wisselen. Ook niet van pakket, mocht je dit toch willen dan moet je echt in onderhandeling met je verzekeraar. Dit is overigens in bepaalde gevallen zoals zwangerschap wel mogelijk. De verzekeraar kan om je graag te behouden tegemoet zien bij deze situaties.

Zorgkosten laag houden

Met het rondkijken kan je veel besparen, maar met gezond leven nog veel meer. Want als je geen zorgkosten hebt, dan heb je alleen de basispremie te betalen en hoef je dus ook geen eigen risico te betalen. Zorg daarom voor voldoende beweging en een gebalanceerde voeding voor het hele gezin. Veel water, niet roken en voorzichtig met alcohol zorgen ervoor dat je de zorg die gedekt wordt met een zorgverzekering niet nodig hebt. Dat verlaagt in zijn totaliteit de zorgkosten en ook voor jezelf. Daag jezelf daarom uit om wekelijks te bewegen, die zak chips te laten staan voor fruit en om ook de andere gezinsleden te stimuleren erop uit te gaan. Zo houden we samen de zorg betaalbaar en kunnen we met het geld dat overblijft leuke dingen doen.

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Stap jij regelmatig over om zo geld te besparen?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel