Claudia
Mode & Verzorging / Baby & Kind Leestijd: 3 minuten
Er zijn de laatste tijd steeds meer mensen die ervoor kiezen om bijles te volgen. Bijles is een prima manier om bepaalde lastige vakken op te krikken. Nu is het alleen wel zo dat veel bijlessen tot voor kort aardig duur waren. Vandaag de dag is dit niet meer helemaal het geval. Benieuwd wat de reden is dat bijles aan huis niet meer zo duur is als voorheen? Lees dan snel verder, want wij hebben het voor je uitgezocht. Lees het artikel

Dit is waarom bijles aan huis een goed idee is

Leestijd: 3 minuten

Waarom is fysieke bijles zo duur?

De reden dat veel mensen fysieke bijlessen links laten liggen is het feit dat zij de bijlessen aan huis te duur vinden. Dit komt mede door het feit dat onafhankelijke bijlesdocenten niet precies weten wat ze moeten vragen. Ze vinden het lastig om een uurtarief vast te stellen. Aangezien ze buiten de bijlessen om aanzienlijk veel tijd kwijt zijn met onder andere de administratieve taken stellen ze relatief hoge tarieven in voor de bijlessen. Dit brengt met zich mee dat het voor veel mensen gewoonweg niet mogelijk is om bijles te kunnen volgen.

Dit geldt ook voor de bijlessen die door school uitgegeven worden. Vaak zit hier een instantie achter die de bijlessen alleen aanbiedt vanuit een bepaalde externe locatie. Vaak zal dit een leegstaande zaal zijn in de stad. Nu is het huren van deze ruimtes erg duur. Om deze kosten op te kunnen vangen zijn deze instituties genoodzaakt om hogere tarieven te vragen. Deze hoge tarieven waren tot voor kort de standaard. Echter is er een oplossing bedacht om deze tarieven aanzienlijk te verlagen.

De oplossing voor lagere tarieven

Deze oplossing is de totstandkoming van verschillende soorten bijlesplatformen zoals bijvoorbeeld Bijles Aan Huis. Deze platformen zijn volledig online afgesteld. Dit brengt met zich mee dat deze bedrijven niet meer aan te merken zijn als reguliere instituties, maar als een normaal bedrijf. Het is voor deze platformen niet meer nodig om afhankelijk te zijn van locaties, alle bijlessen kunnen namelijk gevolgd worden vanuit huis. Precies, je hebt alleen een laptop of een computer nodig met een internetverbinding. Deze IT-infrastructuur brengt met zich mee dat de kosten aanzienlijk lager zijn dan normaal. Dit in combinatie met de marktwerking heeft ervoor gezorgd dat het voor iedereen toegankelijk is geworden. Ook mensen met een lager budget kunnen hun kind hierdoor op bijles sturen.

Bijles wordt mateloos populair

We zien dat veel mensen de laatste tijd kiezen voor bijles. Er is niet een eenduidige reden aan te wijzen, echter is de kans aanzienlijk groot dat dit mede komt door het feit dat bijles over de jaren heen goedkoper is geworden. Los van de voordelige prijzen zitten er meer voordelen aan bijles via een bijlesplatform. Zo kun je bijvoorbeeld een docent kiezen die volledig aansluit bij wat jij prettig vindt. Deze selectiemogelijkheden zijn bij normale bijlessen weer niet mogelijk. Daar komt ook nog eens bij dat je dankzij bijles via een online platform in staat bent om de lessen eenvoudig terug te kijken. Mocht er dus iets niet helemaal duidelijk zijn dan hoeft dit geen enkel probleem meer te zijn. Door het even terug te kijken zul je gelijk weer weten waar het over ging.

De komst van online bijles heeft er echt voor gezorgd dat de prijzen van bijles aan huis veel lager zijn dan normaal. Door deze voordelige prijzen zal het altijd mogelijk zijn om een goede docent te vinden die jou of jouw kind kan ondersteunen bij het leren. Naarmate er nog meer platformen komen zal ook de prijs verder gaan dalen. De verschillende bedrijven zullen nu eenmaal onderling de strijd aan moeten gaan om de klant binnen te halen. Hoe dan ook, wat extra scholing kan nooit kwaad! Al helemaal niet nu het zo voordelig is geworden. Begin jij er ook aan met jouw kind?

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb je wel eens bijles bijgenomen?    Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel